У Житомирі п’яний молодик “замінував” торговий центр

У Житомирі повідомлення про замінування надійшло на лінію «102» уночі 13 квітня.

Про це Репортер повідомили в УМВС.

Невідомий повідомляв про закладення вибухівки у торгівельному центрі.

На місці події виїхали слідчо-оперативні групи Житомирського міськвідділу та УМВС, а також експерти вибухо-технічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру та кінолог зі службовою собакою.

Працівники міліції тимчасово обмежили доступ на потенційно небезпечну територію, аби провести перевірку повідомлення.

Упродовж кількох годин фахівці ретельно обстежували чотирьохповерхову будівлю щодо наявності у ній вибухового пристрою. Жодних підозрілих предметів виявлено не було.

Водночас, як повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Володимир Лупащенко, проводилися оперативно-розшукові заходи по встановленню автора анонімного дзвінка.

Уже за кілька годин він був затриманий черговим нарядом патрульної служби.

“Чоловік, який підозрювався у «телефонному тероризмі», непевною ходою вештався вулицею Михайлівською, – розповів командир батальйону патрульної служби Анатолій Монзолевський. – Для затримання саме його в інспекторів були обґрунтовані підозри.”

У відділку міліції, куди доставили молодика, він зізнався у причетності до нічного дзвінка й розповів про обставини його вчинення, у всьому винуватить кількість вжитого спиртного.

До речі, мобільний, з якого телефонував 21-річний хлопець, у нього вилучили.

Втім стан сп’яніння навряд чи стане аргументом при розгляді у суді розпочатого правоохоронцями кримінального провадження.

Законодавцем за недоречні жарти з повідомленнями про підготовку вибуху чи інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, визначено відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 6 років.