У Житомирі спробували поставити під сумнів компетенцію директора водоканалу Нечипорука

У Житомирі захиталося крісло під директором КП “Житомирводоканал” Михайлом Нечипоруком.

При водоканалі створили наглядову раду. До її складу ввійшли депутати Онопрієнко, Стойко, Горай, Самборський, Лілик, Ткаченко, Рабінович, Романюк.

Колектив підприємства, керівники комунальних установ та окремі директори департаментів, начальники управлінь міської ради характеризують Нечипорука як порядну людину, яка професійно й самовіддано витягує водоканал з прірви невідповідних собівартості тарифів.

Разом з тим сьогодні під час сесії міської ради частина депутатів відмовилася голосувати за виділення коштів для реконструкції насосно-каналізаційної станції, яка перебуває в аварійному стані, є єдиною в місті й вихід її ладу загрожує місту екологічно-техногенною катастрофою.

Перше. Депутати пропонують ці кошти спрямувати на ремонт водогонів. Про це говорив Микола Савенко, якого вважають спеціалістом в сфері ЖКГ.

Репортеру роз’яснили під час перерви в засіданні сесії – Савенко піариться, оскільки кошти, які він запропонував спрямувати на водогони є коштами екологічного спецфонду, які є цільовими для фінансування таких проектів як реконструкція насосних станцій.

Друге. Частина депутатів поставила питання так, що взагалі не будуть фінансувати водоканал до зміни менеджменту.

В міськраді кажуть: Нечипорук незручний Сухомлину, є людиною Дебоя – в цьому й вся причина.

У той же час представники Народного виконкому, який теж незручний Сухомлину, заявляють, що не дозволять приватизувати комунальні підприємства міста шляхом доведення їх до банкрутства та навіть спробують переглянути результати приватизації, здійсненої за каденції Віри Шелудченко.