У Житомирі все-таки з’явилась вулиця Небесної Сотні

На багатьох будинках, що знаходяться по вул. Московській з’явився напис «вул. Небесної Сотні».

Житомиряни не бачили, коли саме вони з’явились і хто їх залишив.

Мешканці вулиці кажуть, що нібито чули, що вул. Московську хочуть перейменувати на честь Небесної Сотні, але напис до середи, 16 квітня, не помічали.

Дехто з житомирян каже, що напис з’явився нещодавно – приблизно три дні тому. Інші ж на це уваги не звертали, але те, що вулицю перезвали умовно схвалюють.

Проте є і такі, які навпаки, не поділяють думку останніх і кажуть, що паспорт із місцем прописки, інші документи змінювати не хотіли б, мовляв, багато клопоту.

«Якщо нова влада і депутати не можуть спромогтись на сесіях міської ради чи просто не хочуть перейменовувати вулицю Московську на вулицю Небесної Сотні, то це роблять прості люди. Усі так довго говорили про те, що хочуть перейменувати, а в результаті? Це була пуста балаканина», – каже 27-річний житомирянин Юрій.

За словами чоловіка, він придбав квартиру по вул. Московській, 10 років тому і в випадку потреби готовий переоформлювати усі документи.

«Чесно кажучи, я цих написів не помітила. Не знаю, коли саме вони з’явились, але на мою думку, є вулиці більш підходящі для перейменування, ніж Московська. Особисто я, паспорт, всі інші документи не змінюватиму. Так кажуть і мої сусіди», – каже 58-річна пані Ольга.

Нагадаємо, перейменувати Московську на честь Небесної Сотні запропонував депутат Мірошніков. Була створена відповідна комісія.

Деякі називали дане питання політичною авантюрою, адже є інші вулиці, які можна було б переназвати.

4 квітня під час сесії міської ради у Житомирі Московську не змінили на вул. Небесної сотні.

“ЗА” проголосувало лише 24 депутата.