У Житомирській області 8 чоловік задекларували мільйонні статки

У Житомирській області 8 чоловік задекларували мільйонні статки, які отримали від інвестиційних доходів, продажу майна, заробітної платні тощо, повідомили Репортер в Міндоходів.

Загалом жителі області задекларували майже 274 млн. грн. доходів, з яких податковими агентами утримано податок під час виплати у минулому році в сумі 16 млн. грн.

Понад 4 тис. громадян Житомирщини подали декларації про майновий стан і доходи, з яких 1,8 тис. – це громадяни, які звернулися для отримання податкової знижки в сумі 2 млн. грн.

Найактивніше звітують громадяни, які протягом минулого року отримали спадщину – 980 декларацій, здійснювали продаж об’єктів нерухомого та рухомого майна – 515 декларацій, надавали майно в оренду – 190 декларацій.

980 громадян задекларували дохід у вигляді спадщини в сумі понад 85 млн. грн. При нотаріальному оформленні спадку було утримано 328 тис. грн., ще 3 млн. грн. підлягає до сплати.

515 мешканців області задекларували дохід від продажу майна в сумі 46 млн. грн., з яких податковим агентом утримано 302 тис. грн., ще до сплати підлягає 525 тис. грн.

Майже 3 млн. грн. доходу задекларували 190 громадян, які здавали в оренду майно (в тому числі земельні ділянки). Від цих операцій податковим агентом утримано 348 тис. грн., ще до сплати підлягає 61 тис. грн.

74 житомирянина та мешканця області, які отримали інвестиційні доходи, задекларували їх в сумі 4,6 млн. грн., з яких податковим агентом утримано 243 тис. грн., до сплати – 8,3 тис. грн.

Семеро полісян задекларували іноземні доходи на суму 763 тис. грн., з яких бюджет отримав 129 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.