Віагра підніме AstraZeneca

Одна з найбільших фармацевтичних компаній у світі – виробник віагри Pfizer – офіційно заявила про намір купити свого конкурента – англо-шведську фірму AstraZeneca.

Сума операції, яка, в разі реалізації, буде однією з найбільших в історії фармацевтичного бізнесу, може перевищити $ 100 млрд.

У сьогоднішній заяві для Лондонської фондової біржі Pfizer повідомила, що раніше вже робила AstraZeneca пропозиції про покупку, однак ті були відхилені.

У первинному варіанті угоди, яку Pfizer запропонувала ще 5 січня, вартість акцій англо-швейцарської компанії оцінювалася в $ 76,62 за кожну, тобто з надбавкою до номінальної вартості близько 30% на той момент, повідомляє Bloomberg.

Pfizer планує продовжити переговори вже на цьому тижні, розробляючи нову пропозицію з урахуванням його особливостей. У заяві компанія зазначила, що в даний час розглядає можливість угоди, в якій акціонери AstraZeneca також зможуть отримати значну надбавку за свої акції.

Американський фармацевтичний гігант зможе представити іншу заявку в період до 26 травня, повідомляє Spiegel.

На тлі повідомлень про можливе поглинання акції AstraZeneca виросли у вартості на 15 %. Враховуючи, що Pfizer, швидше за все, зробить більш вигідну пропозицію зважаючи на зростання вартості акцій AstraZeneca, підсумкова ціна операції може бути значно вище $ 100 млрд.

Якби злиття відбулося, управління об’єднаною фірмою велося б і в Англії, і в США, однак лістинг компанії був би проведений на Нью -Йоркській біржі, повідомляє «Бі-бі-сі».

Прес-секретар AstraZeneca заявила, що поки не готова прокоментувала заяву Pfizer, додавши, що фірма готує відповідь.

До речы, не забувайте, що 15 травня 2014 пройде щорічна Церемонія нагородження лауреатів Премії «Імпульс добра». Ця Премія нагороджується за внесок у розвиток і просування соціального підприємництва в Росії, заснована Фондом регіональних соціальних програм «Наше майбутнє». Слідкуйте за новинами на www.impulsdobra.ru.