Цьогоріч у Житомирській області планують оздоровити 1850 дітей

За кошти обласного бюджету буде оздоровлено 1850 дітей та 400 дітей по лінії інтернатних закладів у житомирській області.

Про це розповів заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк перед початком засідання обласного оперативного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей області, повідомили Репортер в обладміністрації.

За словами посадовця, планується, що цьогоріч працюватиме 18-20 літніх таборів, серед яких 12 закладів комунальної власності. Але остаточна кількість буде визначена після проходження всіх перевірок.

Деякі табори працюватимуть у чотири зміни, тому їх відкриття орієнтовно заплановано на 3 червня 2014 року.

З обласного бюджету у поточному році виділено 3 млн. 100 тис. грн. на оздоровлення та відпочинок дітей. Крім того, передбачено 2,5 млн. грн. для закупівлі путівок для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обдарованих дітей.

Близько 7 млн. грн. на ці цілі виділено у Житомирському обласному відділенні Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Кошти на відпочинок та оздоровлення дітей також закладаються в районні та міські бюджети.

Нагадаємо, що вартість путівок в Житомирській області – одна з найнижчих в Україні. За словами Олександра Антонюка, у нас можна придбати путівку за 2,3-2,4 тис. грн., натомість в інших регіонах країни вартість такого відпочинку стартує від 4 тис. грн.