Делегація з Житомира відкрила «Європейський пікнік» у Польщі. Фото

10-11 травня у місті Плоцьку (Польща) проходив ХVІ Європейський пікнік, повідомили Репортер в міськраді.

У знак підтримки та поваги польського народу до українців святкову ходу «Європейського пікніку» дозволили відкрити делегації з Житомира.

Як зазначив Олександр Бочковський, заступник міського голови, Плоцьк щороку у травні запрошує свої міста-побратими на Європейський пікнік.

«Щорічні зустрічі міст-побратимів Плоцька відбуваються у формі «Європейських пікніків». Тут проходять концерти польських та зарубіжних виконавців, де молодь представляє країни Європейського Союзу, спортивні змагання та представлення національних кухонь, урочиста хода за участю усіх гостей».

«Житомир – наше молодше місто-побратим, угоду про співпрацю ми підписали у минулому році. Я щиро вдячний друзям із України, які попри складну ситуацію в державі, з нами на Європейському пікніку, щоб підтвердити наміри нашої співпраці в галузі культури, спорту, освіти та медицини», – розповів Президент міста Плоцьк, Андже Новаковський.

Окрім офіційної делегації з міста-побратима Житомира, до Плоцька прибули також гості з Франції, Сербії, Грузії, Литви, Молдавії, Великобританії, Росії, Монголії, Італії.