“Фанати Дебоя” Зозуля, Ясюнецький і Сухомлин хочуть повернути його до влади

Екс-мер Житомира Володимир Дебой вважає позов, поданий людьми першого заступника житомирського міського голови Сергія Сухомлина про визнання незаконним дострокове припинення повноважень житомирського міського голови Володимира Дебоя провокацією.

Позов подав Володимир Зозуля, якого пов’язують з відомим в місті правозахисником Олексієм Ясюнецьким, який в міській владі підтримує позицію Сергія Сухомлина.

Позов поданий з помилками.

Свідомий житомирянин, так позиціонує себе автор позову, згадав про відсутність мера у Житомирі через 2 місяці після припинення його повноважень, коли ВР мала б призначити згідно закону позачергові вибори мера в Житомирі.

Володимир Дебой бачить у безграмотному позові ніщо інше, як спробу відтягнути дату призначення позачергових виборів у Житомирі. За джерелами, результати соціологічного опитування, замовленого представниками нової влади Житомира, для неї невтішні: майже 25% відповіли, що бачать на посаді міського голови саме Дебоя, а 13% опитуваних навіть не знають хто такий Сухомлин.

«Це спроба зіграти “втемну” проти мене. Політична провокація і фарс. Людину, яка подавала позов, я особисто не знаю. Хоч дострокове припинення і було незаконним, однак я не оскаржував дії своїх колег – депутатів, і не просив нікого це робити. Напевно, комусь дуже вигідно, щоб у Житомирі не було мера», – сказав екс-мер Житомира Дебой.

Тепер же, відповідно до процесуального кодексу, суд має долучити до розгляду справи колишнього керівника міста, адже саме про його особу йдеться у тексті позову. Перше судове засідання вже заплановано на 19 травня. Проте ніяких запрошень поки що Володимир Дебой не отримував.

Чи довго Житомир залишатиметься без міського голови – залежить від перебігу судового процесу. Де-юре, містом керує секретар міської ради Любов Цимбалюк, а фактично – перший заступник.