На Житомирщині знайшли гармату екс-міністра оборони

Сувенірну гармату екс-міністра оборони України знайшли у кущах на Житомирщині.

Про це Репортеру повідомили в УМВС.

Принаймні, про можливу належність сувеніру колишньому високопосадовцеві свідчить красномовний вигравіруваний пам’ятний напис на ній. Дорогий подарунок було виявлено неподалік від школи в одному з населених пунктів Ємільчинського району.

Обходячи територію звичайнісінької сільської загальноосвітньої школи, директор навчального закладу звернув увагу на об’ємний предмет, прихований у кущах і прикритий ганчір’ям. Коли ж чоловік смикнув ряднину – не повірив своїм очам: під нею знаходилася… ядрова гармата. Керівник школи терміново зателефонував до міліції.

“До населеного пункту було направлено слідчо-оперативну групу, – розповідає начальник Ємільчинського райвідділу міліції Руслан Прищепа. – Також до огляду місця події ми залучили й експертів-вибухотехніків, адже заявник повідомив і про підозрілий невеликий предмет, обмотаний ізольованою стрічкою, що знаходився поблизу виявленої гармати.”

Відтак правоохоронці визначили, що мають справу із сувенірним екземпляром ядрової гармати довжиною – 160 см, висотою – 45 см і шириною – 60 см.

Окрім того, під час огляду знахідки було виявлено вигравіруваний вітальний напис, адресований колишньому міністру оброни України з нагоди його дня народження.

З’ясувалося також, що ізольованою стрічкою було кимось дбайливо обмотано циліндричний пристрій до гармати. Жодної загрози навколишньому оточенню підозрілий предмет не становив.

Усе вилучене наразі направлено на експертне дослідження. Правоохоронці продовжують з’ясовувати, звідки взявся у селі такий дорогий трофей, і осіб, причетних до облаштування його схованки.