У Житомирі на сіті-лайтах розмістять обличчя жінок, які ВІЛ-інфіковані

«Ми відкриваємо своє обличчя, щоб ви відкрили нам своє серце», – під таким гаслом на Житомирщині проходить міжнародна інформаційна кампанія, присвячена толерантному ставленню до жінок, які живуть з ВІЛ, повідомили Репортер в міськраді.

В рамках акції по місту будуть розміщені сіті-лайти та банери з відкритими обличчями жінок, які живуть з ВІЛ. Також, будуть розповсюджені відео-ролики, проведені прес-конференції та концерт «Нехай твоє серце б’ється».

Окрім Житомира подібні заходи будуть проводитися у Новограді-Волинському, Бердичеві та Коростені.

Мета акції полягає у подоланні необґрунтованих страхів та негативного ставлення до ВІЛ-позитивних жінок, а також у досягненні порозуміння і сприйняття їх, як рівних членів суспільства.

«Проведення подібних заходів ініціюють люди, які мали безпосереднє відношення до цієї проблеми. Або ж ті, чиїх близьких торкнулася ця біда. Тому, їм відомі потреби людей, що живуть з ВІЛ. На основі цього і створюються подібні інформаційні кампанії», – зазначив заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський.

Ініціаторами акції виступили Благодійний фонд «Нехай твоє серце б’ється» та Об’єднання жінок України, яких торкнулася епідемія ВІЛ «Позитивні жінки».

Заходи в рамках кампанії пройдуть не тільки в Україні, але й в Росії та Білорусії.

Довідка:
За статистичними даними з 1995 по 2014 рік у Житомирі було зареєстровано 1994 особи ВІЛ-інфікованих. В 2014 році спостерігалося 18 випадків зараження ВІЛ-інфекцією. Зареєстровано хворих на СНІД з 1995 по 2014 роки – 188 осіб, в 2014 – 12 осіб. Померлих від СНІДу з 1995 по 2014 роки – 65 осіб, а у 2014 – 1 особа.