У Житомирі зростає безробіття, а в міській раді купа вакантних посад

У той час, як у Житомирській міській та обласній радах понад 50 вільних робочих місць, на Житомирщині зростає безробіття.

На кінець квітня 2014 року офіційно зареєстровано 19 538 осіб.

Таку інформацію Репортеру Житомира надали в Житомирському обласному центрі зайнятості.

Лідером по безробіттю виступає Житомир і Житомирський район – 2036. Половина всіх зареєстрованих безробітних 1038 – молодь віком до 35 років, 895 безробітних мають повну вищу освіту.

Саме ці люди могли б отримати роботу у міській, обласній радах та ОДА, якби влада оголошувала і проводила конкурси на заміщення вакантних посад. Адже за умовами проведення конкурсу одна з головних вимог до кандидата – наявність повної вищої освіти.

У Житомирській міській раді 29 вакантних посад, на які навіть не оголошено конкурс, у виконавчому апараті обласної ради – п’ять.

В ОДА так і не надали відповіді журналісту щодо кількості і найменування вільних вакантних посад.

Однак на сайті адміністрації у розділі «Вакансії» не зазначено жодної, на яку оголошено конкурс, це при тому, що в ОДА 13 відділів апарату та 17 департаментів, управлінь і відділів, в яких має бути 622 працівники.

Працевлаштовуватися безробітні могли б і на комунальних підприємствах, проте влада Житомира взяла курс на закриття комунальних структур і продаж майна.

Репортер Житомира вже писав, що нова житомирська влада довела до закриття аптек КП «Фармацію», яка в місяць виплачувала близько 50 тис. грн. на заробітну плату, і планує спустити за безцінь дитячий кінотеатр ім. І. Франка.

«У Житомирі знищують мережу комунальних аптек на користь приватних, якими володіють депутати»

«Конкуренція? Слідом за “Космосом” й “Жовтнем” у Житомирі доводять до ручки дитячий кінотеатр Франка»