Житомирське підприємство разом з київським на закупівлях “нагріло” область на 3 млн. грн.

Службові особи державного підприємства м. Житомира та двох комерційних структур м. Києва у 2012 році, здійснюючи закупівлю за державні кошти спеціалізованої автотракторної техніки (автомобілів КАМАЗ, екскаваторів) та обладнання для сушки та брикетування торфу, завдали мільйонні збитки державному бюджету України.

Про це Репортеру повідомили в Міндоходів.

Слідством встановлено, що службовці даного підприємства, що входили в комітет з проведення конкурсних торгів, з метою заволодіння державними коштами при здійсненні державних закупівель вступили в злочинну змову з керівниками двох комерційних структур м. Києва.

Проводячи конкурсні торги та використовуючи при цьому незаконні схеми, спритні ділки здійснили закупівлю вищевказаного обладнання зі значним штучним завищенням вартості.

Таким чином в кишенях шахраїв опинилися державні кошти на суму понад 3 млн. грн., які в подальшому були легалізовані шляхом перерахування на рахунки підконтрольних підприємств та переведення у готівку.

Трьом особам по кримінальному провадженню оголошено підозри у вчинені злочинів, передбачених ст.191 ч.5, ст.209 ч.2 Кримінального кодексу України.

За вчинення подібних злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.

Слідством на даний час вживаються всі можливі заходи, спрямовані на відшкодування завданих державі збитків.