Житомирські спортсмени не поїдуть на змагання в Одесу

Відкритий турнір з хортингу, приурочений до Дня Перемоги, заплановано провести в Одесі 10 травня.

Житомирщину на змаганнях мала представляти Житомирська школа юних десантників. У зв’язку з трагічними подіями, що відбулись в Одесі, а також у непростій суспільно-політичній ситуації, що склалась в державі, порадившись, батьки спортсменів вирішили не брати в них участь.

Зараз спортсмени продовжують тренуватись у звичному режимі. Хочуть, щоб в Україні був мир і взаєморозуміння, а всі негаразди закінчились.

12-річний житомирянин, учень 6-го класу ЗОШ № 36 м. Житомира Юрій Мущинін займається хортингом два роки і має багато нагород. Улюблений прийом юнака – кидки. Найпалкіший уболівальник – мама Лариса. «Для мене хортинг – це хобі, улюблена справа», – розповідає Юрко.

За словами тренера школи юних десантників (відділення хортинг), майстра спорту України з хортингу Олександра Сліпцова, Житомирську область мали представляти понад 15 учасників, серед яких 5 спортсменів молодшої групи, віком від 10 років.

До турніру спортсмени посилено почали готуватись давно. Тренер був впевнений у силах своїх вихованців, а також переконаний у тому, що більшість з них повернулася б додому з перемогами.

Довідка:

Хортинг – повноконтактний комплексний вид бойового мистецтва, започаткований в Україні, що базується на принципах спортивної підготовки як спеціально організований навчально-тренувальний процес всебічного розвитку, навчання та морально-етичного виховання спортсменів.

Навіть назва цього виду спорту має історичну основу, пов’язану із козацтвом. У процесі занять хортингом формуються вольові якості досягати поставленої мети. Хортинг включає в себе психологічну, тактичну та спарингові (комплексну й партнерську) підготовки спортсменів.

Аліна Дембіцька