У Житомирі стріляли в бронежилети, щоб перевірити їх міцність. Фото. Відео

В одному з тирів Житомира громадська комісія провела перевірку на відповідність згідно умов ГОСТУ 50744-95 для четвертого класу захисту партії бронежилетів, яку виготовив місцевий виробник. Спецзасоби можуть бути придбані за кошти, зібрані підприємцями Житомирщини та громадянами, які перераховували гроші на відповідний рахунок.

Комісія має повноваження та завдання по збору коштів та контролю за їх використанням, які спрямовуються на нагальні потреби військовослужбовців Житомирщини, які беруть участь в АТО на Сході України. До складу комісії ввійшли: Герасимчук Т.А., Крігер Л.Ф., Чабаненко В.Г., Онопрієнко В.В.

Для випробування випадковим методом були взяті три бронежилети 4-го ступеню захисту з партії, яка становить 300 одиниць. Вартість одного бронежилету – 1200 грн. В разі підтвердження військовою частиною належності цих спецзасобів, за кошти бізнесу й громади буде здійснена їх закупка й ці бронежилети направлять в зону АТО на Донбас для захисту наших військових.

Випробування здійснили методом стрільби з АК-74 з відстані 25 і 10 метрів, а також з АКМ 7,62 з відстані 10 метрів.

Говорить голова комісії Іван Єщенко:

Після відстрілу під час огляду бронежилетів комісія з’ясувала, що бронепластини залишились неушкодженими. При огляді помічені сліди від куль, але без наскрізних отворів.

Процес випробування відбувався в присутності фахових представників ВЧ, яка має потребу в бронежилетах.

Матеріали іспитів будуть передані військовим для прийняття відповідного рішення.