За японські гроші в Житомирську обласну лікарню закуплять нове обладнання

На запит української сторони Уряд Японії прийняв рішення про надання грантової допомоги для медичних закладів і дослідницьких установ України, які роблять внесок у подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це 4 червня повідомили в Кабінеті міністрів.

На своєму засіданні Кабінет Міністрів України схвалив проект розпорядження, розробленого Мінекономрозвитку, яким затверджується текст Угоди про надання гранту (у формі обміну нотами), протоколи до Угоди, а також надаються повноваження Міністру економічного розвитку і торгівлі на її підписання.

Відповідальним за виконання Угоди визначається МОЗ.

Підписання Угоди дозволить отримати грантову допомогу Уряду Японії у розмірі 350 млн. японських єн (3,45 млн. дол.) для закупівлі спеціального медичного та радіологічного обладнання для Національного наукового центру радіаційної медицини, Національного університету біоресурсів і природокористування України, а також для 5 обласних лікарень (Житомир, Луцьк, Київ, Рівне та Чернігів).

Довідково: відповідно до запитів МОЗ, Національного наукового центру радіаційної медицини, Національного університету біоресурсів і природокористування грантові кошти будуть використані для закупівлі ендоскопів, систем ультразвукового дослідження, систем комп’ютерної рентгенографії, спеціальних транспортних засобів із механізованим підйомником, органічних синтезаторів, інкубаторів, колекторних рідинних хроматографів, автоклавів тощо.
__________________________________________________________________________________

open-offshore.ru предлагает регистрацию моторной яхты в Латвии. Хорошие цены, быстро, надежно. Обращайтесь.