Житомирське ТТУ заганяють у борги. Працівники сидять без зарплати

Через недоотриману субвенцію з області на житомирському ТТУ зростає заборгованість по заробітній платі.

На початок червня заборгованість по заробітній платі на підприємстві склала 800 тисяч гривень.

Термін заборгованості – з квітня 2014-го.

Начальник ТТУ Олег Таможський каже, що підприємство буде знімати гроші з інших статей витрат, щоб виплатити зарплату. Однак, якщо область не виділить необхідної суми, то заборгованість по заробітній платі з кожним місяцем буде лише зростати.

У 2013 році завдяки державної субвенції у розмірі понад 25 млн. грн. і доходної частини ТТУ вперше за останні роки стало прибутковим.

У 2014 році без обговорень і навіть без інформування керівництва міста депутати Житомирської обласної ради затвердили обсяг державної субвенції для Житомира на транспорт і зв’язок на рівні 16,5 млн. грн.

Всього в область надійшло 51,8 млн. грн. державної субвенції, тобто для ТТУ перепало 31,8 %. Цей відсоток є одним із найнижчих в Україні.

Таке рішення вже з початку року ставить ТТУ на грань банкрутства, невиплати заробітної плати та є великим ударом для бюджету Житомира.

З приходом нової влади ще в березні заговорили, що область перегляне бюджет та збільшить обсяг не лише державної субвенції, а й виділить гроші на поповнення рухомого складу ТТУ.

Пройшло вже три місяці, а коштів як не було, так і не має навіть для збільшення субвенції.

Таможський вважає, що для подальшого розвитку ТТУ потрібно мінімізувати пільги, забезпечити їхню стабільну компенсацію за рахунок державних субвенцій, збільшити рухомий склад підприємства і реформувати транспортну систему Житомира.

«Обов’язково має бути належне обговорення громадськістю концепції реформування. Не можна реформувати транспортну систему міста, не врахувавши думки житомирян», – висловив свою позицію Олег Таможський.

Нагадаємо, нещодавно перший заступник міського голови Сергій Сухомлин презентував журналістам концепцію реформування транспортної системи Житомира, яка розроблялася без участі начальника управління транспорту і зв’язку міської ради Володимира Клинчука та начальника ТТУ Олега Таможського.

На презентацію концепції Таможського, який сподівається, що транспортна реформа врахує побажання житомирян, не запросили.