Житомирського нардепа Зубка освистали біля АП. Фото

У Києві 29 червня по вулиці Банковій і під Адміністрацією президента проходить мітинг за відновлення антитерористичної операції на Сході, передає НБН.

Акцію ініціював батальйон “Донбасс”, який бере активну участь в бойових діях в АТО.

До адміністрації дорогу перегородив батальйон “Київ-1”.

Учасники акції протесту освистали першого заступника голови АП Геннадія Зубка, який звернувся до протестуючих.

«Мирний план і 72 години перемир’я будуть виконані, тому що на цей час розраховують люди, які хочуть виїхати з Донбасу», – заявив пан Зубко.

У відповідь на ці слова мітингувальники почали сканувати «Ганьба».

За словами командира батальйону «Донбас» Семена Семенченко, який взяв слово після звернення замголови АП, зазначив, що «не можна допускати протистоянь на радість Путіну і його братії».

Інший представник батальйону “Донбас” зачитав звернення до президента України Петра Порошенко від імені українців, в якому викладені вимоги припинити перемир’я, ввести в Україні військовий стан, забезпечити військових необхідною зброєю для знищення терористів, вимагати від країн ЄС і США ввести 3 етап санкцій по відношенню до Росії, пише “Українська правда”.

Пізніше, Семенченко додав ще одну вимогу – усунути від переговорного процесу Медведчука, Шуфрича і “інших зрадників”.

“Якщо президент і народ будуть діяти разом, його підтримають, а вся ця шваль піде в минуле”, – сказав командир батальйону.

Говорячи про переговорників, перший заступник глави адміністрації президента Геннадій Зубко сказав присутнім, що з боку України офіційним представником був тільки Леонід Кучма.

Що стосується Віктора Медведчука і Нестора Шуфрича, то вони, за його словами, “посередники, які взяли на себе переговорну функцію”.

Мітингувальники віддали свої вимоги Зубку і вирушили на віче на Майдан.

Нагадаємо, Петро Порошенко 27 червня продовжив перемир’я ще на 72 години.

Фото НБН, LB, ТВІ, Укрправда