Держфінінспекція та ДАБК не виявили порушень в фінансуванні реконструкції житомирської “Ракушки”

КП “Парк культури та відпочинку імені Юрія Гагаріна” після низки звинувачень й натяків на нераціональне витрачання коштів під час здійснення робіт з реконструкції “Ракушки” звернулось до Держфінінспекції в області.

Інспекторів попросили перевірити обсяг виконання робіт по протизсувних заходах і реконструкції літнього театру “Ракушка”, обсяги сплачених підряднику коштів та правомірність виділення з бюджетних коштів грошової допомоги в сумі 2,8 мільйони гривень на завершення реконструкції.

І ось яка відповідь.

В 2013-2014-му році використання бюджетних коштів на оплату виконання протизсувних заходів, проведено в межах коштів, передбачених планами використання бюджетних коштів, що погоджено з управлінням культури Житомирської міської ради на 2013-2014-й роки.

Також, 17-го липня 2014-го року інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Житомирській області в акті перевірки дотримання вимог законодавства під час реконструкції “Ракушки” зазначає наступне:

“У виконаних будівельно-монтажних роботах з 5.03.2014 по 7.07.2014 року порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності не виявлено”.

Наразі, роботи з завершення реконструкції “Ракушки” проходять у плановому порядку.

Підрядники виконують роботи з реконструкції літньої концертної зали з власних обігових коштів, і лише після виконання й здачі цих робіт отримують плату з міського бюджету через розпорядника коштів – управління культури міської ради та замовникам будівництва – КП “Парк культури та відпочинку імені Юрія Гагаріна”.

Нагадаємо, під час однієї з прес-конференцій у Житомирі заступник міського голови Сергій Сухомлин розповів про фінансові зловживання під час будівництва “Ракушки” й послався на вже здійснені протизсувні заходи й повідомив про повернення в міський бюджет виділених 2,800 тисяч нібито корупційних гривень.

Як з’ясувалося, мова йшла про асфальтування схилу й встановлення бетонних бордюрів, що теж входить в протизсувні заходи й здійснюється цього року.

На останніх двох сесіях міської ради питання повернення цих коштів не піднімалось.

Закінчити реконструкцію об’єкту будівельники планують до кінця поточного року.

Фінінспекція: в 2013-2014-му році використання бюджетних коштів на оплату виконання протизсувних заходів, проведено в межах коштів, передбачених планами використання бюджетних коштів, що погоджено з управлінням культури Житомирської міської ради на 2013-2014-й роки.

Металічна битовка БК-01

ДАБК: “У виконаних будівельно-монтажних роботах з 5.03.2014 по 7.07.2014 року порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності не виявлено”