Газета “Місто” чекає вибачень від члена виконкому Шуляра, інакше – позов до суду

Колектив газети “Місто” обурений звинуваченнями на адресу директора й головного редактора газети Тетяни Пашкевич від члена міськвиконкому Віктора Шуляра, які пролунали на одному із засідань виконавчого комітету й стали приводом для створення робочої групи.

Про це інформує сайт Рупор Житомира.

Все йшло до того, що в.о. мера Любов Цимбалюк мали б рекомендувати звільнити редактора газети “Місто” Тетяну Пашкевич.

За неофіційною інформацією, цю посаду собі пригледів Шуляр.

В свою чергу колектив не збирається мовчати.

Працівники газети “Місто” звернулися з відкритим листом-звернення до члена виконкому Житомирської міської ради Віктора Шуляра.

Вони вимагають публічних вибачень, інакше – подадуть до суду.

Відкритий лист члену міськвиконкому Віктору Шуляру

“Шановний пане Шуляр!

Сподіваємося, що вам відома народна мудрість: «Брехнею світ пройдеш, але назад не вернешся». Брехня є джерелом зла на всіх рівнях: і малих, і великих. Сьогодні тотальна брехня Кремля щодо України спричиняє на її теренах великі і непоправні людські жертви. Тому говоритимемо правду, чого зичимо і вам, оскільки ви є членом міськвиконкому, тож своєю позицією можете впливати на прийняття виконавчим органом міської ради тих чи інших рішень, у т.ч. й доленосних щодо окремих колективів і громадян.

Пане Шуляр, нас глибоко обурила ваша заява на засіданні міськвиконкому 19 червня зроблена у кремлівському стилі про недостовірну інформацію в газеті «Місто» щодо терміну подачі конкурсних пропозицій у «Інформації про конкурс на право укладення договору оренди нерухомого майна територіальної громади м. Житомира», розміщеній у 22 номері газети від 6 червня цього року.

За вашими словами, у газеті опубліковано термін подачі конкурсних пропозицій – до 17 червня, тоді як треба було до 12 червня. Як наслідок, більше «двох десятків», а за кілька секунд ви сказали, що «більше чотирьох десятків» бізнесменів «звернулися до членів міськвиконкому з проблемою»: вони не змогли подати свої пропозиції на участь у конкурсі.

«Чому це трапилося?», – запитали ви. І висловили свої «варіанти»: «самий поганий – підставити в.о. міського голови, Сухомлина і Півоварову»; і другий – «службове недбальство».

Пане Шуляр, у зазначеному оголошенні вказаний саме той, що потрібно, час прийняття конкурсних пропозицій, а саме – «до 17 години 12 червня 2014 року включно» (див. третій абзац знизу стор.8 № 22 газети «Місто» від 6 червня). А не 17 червня, чим ви ввели в оману членів виконкому. То хто кого підставив, пане Шуляр?

Колектив редакції газети «Місто» чекає публічного вибачення та залишає за собою право звернутися до суду з позовом притягнути вас до відповідальності за наклеп. Кошти за заподіяну нам моральну шкоду перерахуємо на потреби військовим 95-ї аеромобільної бригади.”