На Репортері Житомира з’явився банер з переходом на сайт центру допомоги переселенцям зі Сходу

На Репортері Житомира між п’ятою і шостою новиною новинної стрічки розміщено рекламний банер з переходом на сайт, який створили на Житомирщині для координації допомоги тимчасовим переселенцям зі Сходу України.

Перехід з банера здійснюється за адресою dopomoga.zt.ua.

Банер здійснюватиме переходи поки не відійде потреба в допомозі постраждалим від екстремізму на Донбасі й Криму.

Як розповіли Репортеру Житомира в рекламній агенції “Рекламне джерело”, яка розробила цей сайт спільно з іншою рекламною агенцією “Доріс Адвертайзінг”, через dopomoga.zt.ua можна буде як надавати допомогу, так і отримувати її.

Але основна мета – координація цієї діяльності, щоб кожен, хто прагне допомогти міг в Інтернеті побачити, яка допомога потрібна і куди звертатися.

Проект є соціальною ініціативою на підтримку переселенців зі сходу України. Проект не є ні державним, ні комерційним, допомога переселенцям відбувається винятково з ініціативи волонтерів і небайдужих людей на добровільних і безоплатних засадах.

Цей сайт й дієва організація допомоги співгромадянам зі Сходу України є наявною демонстрацією того, що українці – добрий мирний народ, який здійснює власний розвиток на засадах толерантності й гуманізму, а не є “карателем” для інакомислячих, як це підносить пропаганда сусідньої держави.

Житомир принимает беженцев

На головній сторінці по категоріям розміщено перелік потреб на поточний момент. Категорії такі: побутова хімія, медикаменти та медичні засоби, харчування, інше, побутові та кухонні речі, фінансова допомога.

Також розміщені номера телефонів. На один з них можуть телефонувати ті, кому потрібна допомога. Це номер телефону: (099) 109-86-31. На інший мають змогу зателефонувати ті, хто може допомогти. Цей номер (098) 334-78-92.

Загальний телефон гарячої лінії: (098) 334-78-92.

Наразі проект підтримує наступні місця розселення у Житомирській області:

* Центр тимчасових переселенців зі сходу «Віра. Надія. Любов» (смт. Зарічани). Проживає близько 150 людей з Маріуполя, Донецька та Слов’янська. Це жінки, у тому числі вагітні, люди похилого віку, а також близько 90 дітей різного віку.

* Санаторій «Тетерів» (м. Коростишів). Адреса: Житомирська обл., м. Коростишів, пров. Дачний, 13. Проживає близько 150 людей зі сходу України. Жінки, діти, родини.

Цитуючи одного з авторів Репортер Житомира Тамару Лозовик, “є надія, що незабаром ці люди повернуться в свої будинки. І повірте, що вони з теплотою будуть згадувати, як їх приймали у важкий для них час, якщо ми будемо щирі і щедрі”.