На Якіра вже другий день тече нова «річка». Фото

Уже другий день на перехресті вулиць Якіра-Млинова тече нова «річка». Саме там під асфальтом прорвало водопровідну трубу, ремонтувати яку ніхто не поспішає. Про це повідомили читачі Репортера Житомира, які проживають поблизу аварійного пориву.

Надія, чий будинок знаходиться через дорогу від аварійної ділянки, говорить, що вода затоплює і її подвір’я. У минулому році труби частково замінили. Весною мали б продовжити заміну труби вже під асфальтом, проте в березні раптово труба знадобилася на іншій ділянці Житомира.

«Приїхали комунальники і забрали трубу, сказали, що треба на ремонт в іншій частині міста, в якій саме – для нас це залишилося загадкою. Тепер дивимося, як вода тече річкою з-під асфальту і так вже не вперше. А це ж наші гроші!», – розповіла в телефонній розмові Надія.

Трубу проривало і в квітні. Тоді порив магістральної труби супроводжувався фонтаном висотою в 15 метрів.

Наразі мешканці вулиці Млинова чекають на комунальників. Вони обурюються, що вже другий день чекають, бо кажуть, що з-під асфальту тече не просто питна вода, а їхні гроші.

Сьогодні, в понеділок, трубу почали ремонтувати.

Нагадаємо, з 1 липня тариф на водопостачання та водовідведення в Житомирі зріс фактично вдвічі – на 75% і становить 9,38 грн. за куб води. У розрахунку до нормативних показників це 51.60 грн. на 1 людину в місяць.