Новий “гарячий” хетчбек Opel з’явиться наступної весни

Представляючи нове покоління моделі Corsa, компанія Opel віддала перевагу промовчати, чи значиться в планах розробка “гарячої” модифікації Corsa OPC.

За останніми даними, робота над хот-хетч вже йде повним ходом – правда, поява під капотом нового мотора не позначиться радикально на динаміці машини.

Надбавка, правда, вийде незначною. За даними порталу Auto Bild, базові характеристики силового агрегату Opel Corsa OPC залишаться колишніми (робочий об’єм турбомотора складе 1,6 літра), але двигун буде повністю новим – його запозичать у кабріолета Opel Cascada.

Двигун буде розвивати близько 200 кінських сил – у той час як хетч попереднього покоління у своєму розпорядженні має 190 к.с. Очікується, що Corsa OPC нового покоління зможе розганятися до 220 км / ч.

Забезпечать “Корса” та іншими прикметами сегмента – розвиненим бодікітом з агресивними бамперами і спойлером, а також спортивною підвіскою зі зменшеним дорожнім просвітом. За традицією, отримає Opel Corsa і потужні гальмівні механізми, і оригінальні колісні диски.

Прем’єра Opel Corsa OPC може відбутися вже зовсім скоро. За відомостями німецького видання, це відбудеться на початку наступного року – найімовірніше, свій новий хот-хетч Opel представить на автосалоні в Женеві.

Стандартна Corsa, яку повинні показати восени в Парижі, буде оснащуватися моторами їз вельми широкого асортименту – його складуть із шести бензинових і дизельних моторів. Обіцяно, що родзинкою нового покоління хетча стане літровий трициліндровий мотор, який буде доступний у двох варіантах потужності – 90 і 115 к.с.

Більш детальніше про автоновинки та інші цікаві новини читайте у газеті Премьер.