У Житомирі чоловік переробив стартовий пістолет під бойовий і вирішив позайматись шантажем

Працюючи за викликом щодо конфлікту між сусідами, правоохоронець виявив у одного з учасників сварки зброю.

За попередніми даними, стартовий пістолет був перероблений під стрільбу бойовими набоями калібру 9 мм.

Про це Репортеру повідомили в УМВС.

Один із чоловіків, розмовляючи у дворі із сусідом, помітив, як той загубив ключі від квартири. Підібравши, одразу не віддав, а запросив того до свого помешкання та став вимагати винагороду за їх повернення.

Власник відмовився, зав’язалася суперечка. Зрештою, чоловік викликав правоохоронців.

Дільничному інспектору довелось провести огляд речей винуватця у присутності свідків, адже у запалі спору він відмовився добровільно повернути чуже майно. Коли ж міліціонер перевірив вміст його кишень, у одній з них виявився предмет пошуку, а в іншій – пістолет.

“Я нічого не знаю, цей пістолет купував у магазині спортивних товарів, для самооборони”, – виправдовувався 57-річний чоловік.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу. Зброю вилучили. Нині триває досудове розслідування кримінального провадження.

Відповідно до законодавства, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.