Владу Житомирщини просять призначити Івана Камінського головним лікарем обласної лікарні ім. Гербачевського

ГО «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» звертається з відкритим зверненням до депутатського корпусу Житомирської обласної ради.

“Шановний Віталій Йосипович, шановні депутати.

Коростенська міська громадська організація «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» звертається до депутатів Житомирської обласної ради з проханням підтримати на посаду головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Камінського Івана Анатолійовича.

Щодо його професіоналізму, працеспроможності, моральних принципів та чіткої громадянської позиції сумнівів немає. Та чи не головним є те, шо він за весь період роботи лікарем не був задіяним у будь-яких корупційних схемах. Це справжній керівник-організатор, високий професіонал. Це керівник – новатор, а не консерватор. Іван Анатолійович здатен на нові ідеї, йому притаманна велика ясність ідей і планів, оперативність і оптимізм.

Іван Анатолійович розпочав свій шлях від лікаря невролога в Коростенському міському територіально-медичному об’єднанні, працював на посаді заступника головного лікаря Коростенського міжрайонного медичного діагностичного центру, а з липня 2005 року по січень 2011 року на посаді головного лікаря Коростенської центральної районної поліклініки. В 2010 році закінчив Національну академію державного управління при Президентові України за спеціальністю «державне управління» і здобув кваліфікацію магістра державного управління.

Із січня 2011 року та по грудень 2012 року працював начальником відділу охорони здоров’я Коростенської районної державної адміністрації. Кандидат у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №62 у 2012 році. Звільнився із займаної посади під тиском влади за політичні переконання. Із квітня 2014 року поновлений на посаду головного лікаря Коростенської ЦРП.

За період роботи на посаді головного лікаря, здійснив досить вагомий внесок в зміцнення матеріально-технічної бази Коростенської ЦРП. Він був ініціатором створення комп’ютерної мережі обліку хворих. Тісно співпрацює з підприємцями міста та району, які надають матеріальну допомогу для благоустрою медичних закладів району.

Іван Камінський постійно брав активну участь у громадсько-політичному житті країни. В 1990 році він учасник кампанії протестного голодування української радянської молоді в місті Тернопіль. В серпні – грудні 2004 року він активний учасник кампанії протестів, мітингів, пікетів, страйків та інших актів громадянської непокори в Україні.

Нагороджений орденом «Гвардія революції». У рамках громадянської кампанії «Я – за Україну в Європі» Камінський учасник автопробігу до Вільнюса 21-29 листопада 2013року напередодні саміту учасників програми «Східного партнерства» Євросоюзу.

З грудня 2013 року активіст масових акцій протесту у центрі міста Київ та міста Коростень. Депутат Коростенської районної ради V-VI скликань, член президії Коростенської районної ради і голова постійно діючої комісії Коростенської районної ради з питань медичного та соціального забезпечення населення.

Заступник голови громадської Ради при управлінні охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації із 2005 року по 2012 рік. Як депутату районної ради, йому постійно доводиться боротися за вирішення соціальних проблем постраждалого населення від аварії на ЧАЕС, і за справедливий розподіл ліків, правильний розподіл путівок для санаторно – курортного лікування та за збільшення фінансування на медичне обслуговування постраждалого населення від аварії на ЧАЕС.

Камінський І.А. є справжнім фахівцем своєї справи, в нього є достатній досвід роботи, як керівника, кваліфікована освіта, яка дає йому змогу брати на себе відповідальність, обіймати таку високу посаду та не словом, а ділом докладати всіх зусиль задля забезпечення належного медичного обслуговування жителів Житомирщини.

Іван Анатолійович є нашим земляком, і йому не байдужа доля нашого поліського краю, народу України та наших дітей. Житомирщина його рідна земля. Тут живуть його батьки, тут народився він та зростають його діти. Тому він завжди відстоював і буде відстоювати інтереси свої земляків у питаннях лікування, боротися із несправедливістю та «корупційними схемами» в медичних закладах.”

Голова Ради Коростенської громадської організації «Союз ветеранів ліквідації аварії наслідків Чорнобильської катастрофи» Юшкевич В.Ф.

Юшкевич зазначає: «Важко в наш час зустріти такого керівника і просто людину. Камінський спокійний, урівноважений, але свої погляди відстоює активно та аргументовано, доброзичливий, комунікабельний, вміє аналізувати та логічно мислити.

Іван Анаолійович інтелегентний, розумний, відповідальний, добрий, справедливий, скромний, користується повагою серед працівників та пацієнтів. Камінський І.А. є справжнім фахівцем в медицині, в нього є достатній досвід роботи, як керівника, близько 10 років, кваліфікована медична освіта, а також післядипломна освіта (закінчив Національну академію державного управління при Президентові України за спеціальністю «державне управління»), яка дає йому змогу брати на себе відповідальність та обіймати таку високу посаду.

Наша організація підтримувала його як і кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №62 у 2012 році.

Їм була запропонована цікава передвиборча програма, яка базувалася на принципах справедливості та патріотизму, він перебуваючи в структурі влади не побоявся виступити проти навіть губернатора області.

Він принципово звільнився в 2012 році із займаної посади під тиском влади за політичні переконання.

Наша громадська організація відстоювала Івана Камінського, як чесну порядну людину, і тоді у важкі часи тоталітарного режиму і зараз готова рекомендувати його кандидатуру на посаду головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради.

Ми пишаємось ним, що у рамках громадянської кампанії «Я – за Україну в Європі» Іван Камінський учасник автопробігу до Вільнюса 21-29 листопада 2013 року напередодні саміту учасників програми «Східного партнерства» Євросоюзу та сприяв презентації держави Україна і у культурно-мистецькому плані

З грудня 2013 року активіст масових акцій протесту у центрі міста Київ та міста Коростень. Так за його участі та організації відбулось 04 грудня 2013 року перше пікетування МВС України з вимогою негайно розформувати спецпідрозділ міліції «Беркут» через злочини проти мирних учасників «ЄвроМайдану» та журналістів, які виконували свої професійні обов’язки. Ми були здивовані фактом, що в той час ніхто ще не знав чим закінчиться МАЙДАН, а він відкрито один із небагатьох депутатів з області робив все, щоб перемогла демократія.

Ми глибоко переконані, що він завжди відстоював і буде відстоювати інтереси жителів Житомирської області у питаннях лікування, боротися із несправедливістю та «корупційними схемами» в медицині.

Ми вважаємо за потрібне заявити про свою позицію відкритим зверненням громадської організації «Союз ветеранів ліквідації Чорнобильської катастрофи» до депутатського корпусу Житомирської обласної ради» та звертаємося до всіх громадських організацій області підтримати Івана Камінського.”