33-річний киянин виростив у власної бабці у Житомирській області на горищі плантацію коноплі. Фото

33-річного жителя м. Києва міліціонери затримали неподалік залізничної станції Брівки в Андрушівському районі Житомирщини під час проведення оперативно-профілактичних заходів.

Про це Репортеру повідомили в УМВС.

Поведінка чоловіка зі спортивною сумкою у руках видалась оперативникам підозрілою: він помітно нервував і всіляко намагався зникнути з поля зору правоохоронців.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу, працівники якої і провели поверхневий огляд затриманого та його речей. У спортивній сумці було виявлено пакет з подрібненою сіро-зеленою рослинною масою, схожою на коноплю, загальною вагою 400 грамів. Чоловік підтвердив, що наркосировину виростив самотужки на городі у родичів.

Як виявилось пізніше, в сусідньому селі Ярешки проживає бабця чоловіка.

На горищі бабусиної хатини правоохоронці виявили розкладені для сушіння рослини коноплі. Міліціонери нарахували їх понад сотню. Сам киянин пояснив, що вирощував нарковмісні рослини для власного вжитку.

Нині уся наркосировина вилучена. За фактом незаконного зберігання наркотиків (ст.309 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження. Окрім того, правоохоронці обґрунтовано підозрюють киянина у розповсюдженні нарковмісного урожаю.