Батьки військових зі Скочища шоковані тим, як розбазарюються кошти, зібрані на потреби армії, – Журавський

Батьки військовослужбовців із села Скочище Брусилівського району збирали кошти на потреби української армії, яка веде визвольну боротьбу на сході країни. Збирали, насамперед, для закупівлі засобів індивідуального захисту військовослужбовців. Кошти зібрали. А от куди вони пішли – невідомо.

Про наявність такої проблеми мешканці села Скочище розповіли народному депутату Віталію Журавському. Політик, у свою чергу, зауважив, що упродовж останнього часу, подібне питання піднімається уже не вперше. Факти нецільового використання благодійних коштів навіть розпочала вивчати спеціально створена комісія Верховної Ради.

«Те, що я сьогодні почув від мам наших військових – це ганьба на весь світ. Дехто на потреби солдат, які знаходяться у зоні АТО, віддає останню копійку. А що в результаті? Сини тих, хто збирає кошти на потреби армії, не забезпечені елементарними засобами захисту, гарячим харчуванням. Як в таких умовах взагалі можна вести розмову про успішний наступ?», – обурився політик.

За словами Віталія Журавського, щойно він повернеться до Києва, підніме це питання перед слідчою комісією Верховної Ради з питань перевірки прозорості використання коштів, спрямованих на потреби Збройних Сил України та інших військових формувань.

Перебуваючи із візитом у Брусилівському району Віталій Журавський зустрівся із Валентиною Оніщук – мамою загиблого на сході військовослужбовця 30-ї окремої механізованої бригади Данила Кирилова. Народний депутат висловив їй слова скорботи, а також надав матеріальну допомогу.

Окрім того, народний депутат відзвітував за роботу в районі упродовж останнього тижня.

Так, на прохання громади села Карабачин Віталій Журавський придбав бензокосу та перерахував кошти для встановлення паркану біля сільської ради. Для дитячого садочку села Покришів політик придбав гойдалку-балансир, а для місцевої школи – музичний центр.

У селах Водотиї та Биків політик встановив дитячі майданчики, а на потреби громади села Соболівка передав бензокосу для сільради, м’ячі для місцевої футбольної команди, а також холодильник для дитячого садочка. На прохання громади села Скочище політик виділив кошти на встановлення євровікон у дитячому садочку.

На потреби школи села Нові Озеряни Віталій Журавський закупив холодильник, а для місцевого фельдшера придбав сумку з медикаментами. Народний депутат також перерахував кошти на ремонт школи-садочку у селі Пилипонка. На прохання громади села Привороття – придбав електром’ясорубку у дитячий садочок, а також сумку з медикаментами для місцевої амбулаторії.

Бензокосу та набір іграшок для дитячого садочку політик закупив на прохання мешканців села Морозівка. На прохання громади села Дивин – придбав бензокосу та передав кошти на встановлення євровікон у дитячому садочку.

Школі села Соловіївка Віталій Журавский подарував холодильник, місцевому дитячому садочку – пральну машину, а амбулаторії – принтер. На прохання мешканців села Лазарівка – перерахував кошти для встановлення євровікон у місцевому ФАПі, а для громади села Містечко – придбав бензокосу.