Без плану, без бачення, але буде працювати – житомирський губернатор показав людям нового заступника

В Житомирській ОДА 5 серпня відбулось громадське обговорення кандидатури на посаду заступника голови облдержадміністрації, депутата облради від фракції “Фронт змін” В’ячеслава Поліщука.

На запитання журналіста Репортера, чи має пан В’ячеслав план реформування роботи апарату і чи може він назвати перші 5 кроків, які зробить вступивши на посаду керівника апарату, він лише відповів, що готовий скоротити орган ОДА, але назвати перші кроки не може, бо не знає всіх своїх повноважень і плану як такого немає взагалі.

“Я не можу вам назвати перші 5 кроків, все залежить від тих повноважень, які я буду виконувати. Плану в мене немає”, – сказав кандидат.

Сергій Машковський під час цього мовчав, схоже, його не бентежить, що людина, яку він пропонує на посаду не має ні бачення, ні плану і навіть не знає повноважень, які вже давно затверджені. А слова про залежність від повноважень, які йому дадуть (голова ОДА, фракція, ..?) схиляють на думку, що його ставлять виконувати не покладені державою функції, а конкретні вказівки зверху.

Окрім того, цікавим моментом стало запитання житомирських націоналістів щодо державницької позиції кандидата: чи буде майбутній заступник підтримувати проукраїнську політику, розвивати українську мову та культуру, продовжить звільнення області від російського шовінізму та комуністичного минулого, особливо в такий час?

Поліщук знітився і сказав, що вимушений керуватись лише законодавством. Що дозволено, буде робити, що не дозволено – ні. За його словами, йому все рівно яка влада, адже вона змінюється – головне неупередженість.

“Я працював при всіх владах. Головна задача чиновника – бути неупередженим.”

Його відразу запитали чи буде, в такому разі, він за таким принципом працювати, якщо не дай Боже, прийдуть росіяни, чи вітер подує звідти, якщо для нього не важливо, яка влада? Майбутній заступник відразу оживився і сказав, що він патріот та буде сприяти розвитку української мови.

Вважаючи, що інших кандидатур представлено не було і Сергій Машковський весь час твердив, що його заступники – це виключно його прерогатива, скоріш за все, саме В’ячеслав Поліщук і стане першим заступником та очолить апарат ОДА.