Міліціонери Житомирщини заявляють: терористи не здолають український патріотичний настрій

Нещодавно додому із зони АТО повернулася третя зміна працівників Новоград-Волинського міськвідділу міліції, які у складі зведеного загону правоохоронців Житомирської області упродовж місяця виконували завдання по підтримці громадського порядку в Луганській області.

На них з тривогою і нетерпінням чекали батьки, дружини, діти і колеги. Та з не меншою тривогою і, одночасно, розуміючи необхідність допомогти нашим браттям–українцям, на схід вирушила наступна зміна Новоград-Волинських міліціонерів.

«Справжні патріоти і захисники, віддані українському народові правоохоронці – гордість поліського краю!» – так говорять про них містяни і висловлюють подяку міліціонерам.

– Там допомога вкрай необхідна. Нашим працівникам доводиться перебрати на себе, практично, усі правоохоронні функції, допомагати місцевим колегам, – розповідає учасник антитерористичної операції інспектор ІТТ Новоград-Волинського міськвідділу міліції Ігор Колесник.

– Ми розуміли, що хоч у тих містах, де ми знаходились, й не проходили бойові дії, проте постійно знаходились у стані підвищеної бойової готовності, – розповідає інший учасник АТО інспектор патрульної служби Богдан Ясиневич. – Можлива небезпека зачаїлася скрізь: у будинках, приміських посадках, на полях. Ми прискіпливо ставились до всього. Пересторога ще нікому не завадила, тим більше у таких обставинах.

На зміну цьому зведеному загону прибули нові добровольці із Звягельщини. Хтось поїхав навіть вдруге, адже запевняють – це їх безпосередній обов’язок і стояти вони будуть до кінця. Там на Луганщині зустріч з колегами була хоч і короткою, та змістовною. Хлопці передали бойову амуніцію своїм наступникам, встигли поділитися враженнями і дати кілька порад.

Вже третій тиждень новоградські правоохоронці несуть службу в Луганській області. Телефоном вони постійно підтримують зв’язок з колегами і родичами. Розповідають, що райвідділи стали для них і місцем роботи, і – проживання. Тут їм облаштували кімнати для відпочинку, душові та їдальню. Взагалі дуже приємно, що місцева міліція з теплом зустріла і з вдячністю приймає допомогу від житомирян.

Також і тутешні жителі постійно приносять правоохоронцям воду та їжу. Хоча самі хлопці кажуть, що цього і не потребують, адже житомирські правоохоронці постійно відправляють для своїх колег продукти харчування: крупи, консерви, м’ясні вироби, овочі, які зібрали завдяки небайдужим громадським організаціям, підприємцям, місцевим органам влади. Разом з продуктами харчування вони отримали й нові бронежилети підвищеного класу захисту.

Загалом правоохоронці переконані, що все стане на свої місця, терористи не здолають їх патріотичний настій, а в містах, де вони несуть службу, – залишатиметься мир і спокій.

– Я поспілкувався із своїми колегами, які вже повернувся із зони АТО, – розповідає т.в.о. начальника Новоград-Волинського міськвідділу міліції Олег Журавель, – і можу стверджувати, що у кожного з них кардинально змінилися погляди на мир, спокій і правопорядок, на життя в цілому. Кожен з них вивіз із буремного сходу добре засвоєні уроки, які в подальшому, я впевнений, не раз згадаються і знайдуть своє застосування як на службі, так і у побуті, – зауважив керівник.

Інна Вовченко, Новоград-Волинський МВ УМВС України в житомирській області