Міліція затримала дніпрянку, яка вкрала частину грошей у житомирського солдата

Житомирські правоохоронці затримали особу, причетну до зникнення 40 тисяч гривень, зібраних благодійниками на лікування військовослужбовця, тяжко пораненого в зоні АТО.

Про це Репортеру повідомила в УМВС.

“У ході досудового розслідування було встановлено, що грошові кошти були переведені з благодійного банківського рахунку на інший невідомою особою, яка мала на це технічні можливості. Однак, 19 тисяч гривень було знято з нового рахунку частинами, а залишок був розкиданий на різні номери мобільних телефонів”, – розповідає т.в.о. начальника УМВС Житомирщини Юрій Крошко.

Під час цього встановили особу, яка зняла 19 тисяч гривень таємно переведених благодійних грошових коштів з банківської картки. Нею виявилася 42-річна жителька Дніпропетровщини.

Гроші жінкою було знято у тому ж населеному пункті, де вона проживає. У розмові з правоохоронцями остання визнала, що однієї ночі на її банківський рахунок надійшли кошти, частину яких вона відразу, близько 4 ранку, зняла за допомогою банкомату, іншу – трохи згодом. Жінка офіційно не працює, отже, такі доходи одразу отримати їй було нізвідки.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання жительки Дніпропетровщини правоохоронці виявили та вилучили банківські картки, за допомогою яких здійснювалися шахрайські махінації.
Щоб не стати жертвою кібер-махінацій читай форум.

Саму господарку було затримано в порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Наразі ж судом м. Житомира їй обрано міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Нині тривають заходи, направлені на встановлення інших осіб, причетних до шахрайських дій з благодійним рахунком. Окрім того, затримана перевіряється на причетність до вчинення інших аналогічних протиправних дій.

Нагадаємо, що нещодавно до міліції звернувся житель Черняхівщини, повідомивши про те, що з відкритого ним благодійного банківського рахунку зникла значна сума коштів.

Заявник розповів, що гроші перераховували небайдужі громадяни для лікування його 20-річного сина, який отримав тяжкі поранення на буремному сході нашої держави, куди був мобілізований ще у квітні. Нині молодий чоловік знаходиться в Одеському госпіталі у вкрай тяжкому стані.