На Житомирщині завершили збирання зернових, картоплю, гречку та овочі тільки почали

Станом на 19 серпня цього року по всіх категоріях господарств Житомирської області ранні зернові та зернобобові культури обмолочено на площі 172,5 тис. га (100% до прогнозу), намолочено 563,6 тис. тонн зерна при середній урожайності 32,0 ц/га.

Про це Репортеру повідомили в департаменті агропромислового розвитку Житомирської обласної державної адміністрації.

З них:
– озиму пшеницю обмолочено на площі 85,2 тис. га (100% до прогнозу), намолочено 317 тис. тонн, середня урожайність становить 37,2 ц/га;

– яру пшеницю обмолочено на площі 11,6 тис. га (100% до прогнозу), намолочено 42 тис. тонн при середній урожайності 36,2 ц/га;

– озимий ячмінь обмолочено на площі 3,7 тис. га (100% до прогнозу), намолочено 14 тис. тонн при середній урожайності 37,8 ц/га;

– ярий ячмінь обмолочено на площі 25,3 тис. га (100% до прогнозу), намолочено 84,9 тис. тонн при середній урожайності 33,6 ц/га;

– жито обмолочено на площі 21,6 тис. га (100% до прогнозу), намолочено 48,9 тис. тонн, середня урожайність становить 22,6 ц/га;

– овес обмолочено на площі 24,3 тис. га (100% до прогнозу), намолочено 454,9 тис. тонн при середній урожайності 22,6 ц/га;

– горох обмолочено на площі 0,8 тис. га (100% до прогнозу), намолочено 1,9 тис. тонн при середній урожайності 23,8 ц/га.

У сільськогосподарських підприємствах області завершено збирання озимого ріпаку. Станом на 19 липня серпня його обмолочено на площі 22,0 тис. га, намолочено 54,1 тис. тонн, середня урожайність становить 24,6 ц/га.

При цьому, гречки обмолочено на площі 1,9 тис. га (27% до прогнозу), намолочено 2,67 тис. тонн при середній урожайності 14,1 ц/га.

Картоплі овикопано на площі 23,5 тис. га (39% до прогнозу), накопано 432,4 тис. тонн при середній урожайності 184 ц/га.

Овочів зібрали на площі 4,3 тис. га (43% до прогнозу), валовий збір – 49,4 тонн при середній урожайності 115 ц/га.