Родичі Семенюк не вірять в самогубство. ЇЇ поховають на Житомирщині

Родичі, загиблої екс-глави Фонду держмайна Валентини Семенюк-Самсоненко, впевнені, що її вбили, категорично заперечуючи версію міліції про суїцид.

“Сегодня” розшукала в Житомирській області рідного брата Валентини Семенюк, Миколи Скібьюка. Чоловік не вірить в суїцид, на якому наполягають в МВС, і розповів нам, що три тижні тому його сестра отримала погрози від невідомих, а своїй сім’ї сказала, що її хочуть вбити ті, хто мав до неї претензії на її минулій роботі в ФДМ. 

«На 99,9% я не вірю в самогубство! У середу (в день смерті. – Авт.) Вона дзвонила мамі, все було нормально, у неї були плани на майбутнє, тому й виключаю самогубство, – розповів нам Микола. – Рушниця зберігалося в сейфі, який закривався за допомогою ключа і коду. Нехай ключі вона знайшла, але коду вона не знала – Сережа, зять, нікому його не говорив. Не візьмуся стверджувати, що рушниця Сергія. Та й як вона могла дотягнутися до курка (відстань від курка до мушки – близько 90 см. – Авт.), стріляючи собі в лоб, це нелогічно! Три тижні тому, коли вона приїжджала до нас, то розповідала, що їй погрожували і хтось їй повідомив, що її «замовили». А правоохоронцям, напевно, краще списати на самогубство і нікого не шукати».

У МВС парирують, мовляв «це право рідних так вважати». Офіційно ж в київському облглавке міліції підтвердили, сейф для зброї був відкритий, але були відкриті і вхідні двері в будинок.

«Виробництво відкрито за статтею «Умисне вбивство» (ця стаття збуджується завжди, якщо є загиблі. – Авт.). Крім самогубства розглядається і та версія, що в будинку був хтось сторонній», – повідомив нам спікер облміліції Микола Жукович. Схиляючись до версії про самогубство, в МВС наголошують, що в будинку, за попередньою інформацією, нічого не зникло, немає слідів грабежу.

«До того ж ворота і хвіртка були закриті на замок зсередини. Про суїцид говорить і положення тіла. Ключі від сейфа, де зберігалася рушниця одного з її родичів, лежали на місці, тобто їх поклали назад. Рідні загиблої збиралися зводити її до лікаря через депресію. Якщо хтось запитує, як людина може вистрілити собі з рушниці в лоб, то були випадки, коли самогубці ставали на коліна, дуло упирали в лоб і стріляли, нічого нелогічного і дивного тут немає», – пояснюють у міліції.

Вранці в будинок до Самсоненко приїхали представники клінінгової компанії. Мабуть, щоб прибрати наслідки трагедії, а зять екс-чиновниці попрямував до сільради реєструвати її смерть. На запитання журналістів візитери відповіли коротко:«У всьому розбереться слідство…» 

Прощання з Валентиною Самсоненко відбулося сьогодні в 10:00 у віп-лікарні «Феофанія». А поховають Валентину Петрівну неподалік її рідного села Заріччя в Житомирській області (в двох годинах їзди від столиці).

Нагадаємо, колишню чиновницю знайшли мертвою в приватному будинку селища Чайки Київської області в середу ввечері.