Солдат з Житомирщини мав одружитись в серпні після АТО, натомість бореться за життя в реанімації

“Ігор був на АТО чотири місяці. Казав, що очистимо Україну від терористів і будемо жити добре. Планували одружитися, коли повернеться з війни”, — розповідає 22-річна Валентина Загрива з міста Новоград-Волинський Житомирської області, пише “gazeta.ua”.

Її наречений 26-річний Ігор Лук’янець служив за контрактом у 30-й бригаді в Новоград-Волинську. 14 липня його поранили на Луганщині. Пішов у розвідку і натрапив на засідку сепаратистів. До військової бази Ігоря дотягнув товариш. Далі вертольотом доправили до Харкова, а потім у столицю, де три тижні був у реанімації.

“Ігор отримав наскрізне поранення живота, внутрішніх органів і кісток таза, — каже Валентина. — Він у важкому стані. Втратив багато крові.”

“Має посттравматичне гнійне запалення черевної порожнини, велику кількість осколків у кишечнику. Волонтери допомогли знайти клініку в Ізраїлі, де дають шанс на життя. Лікування обходиться у 1,5–2 тисячі доларів щодня. Ми зібрали 50 тисяч доларів, але треба ще 100 тисяч заплатити найближчим часом. Молимося, щоб він жив.”

Пара познайомилася п’ять років тому. Ігор за фахом економіст-фінансист. Валентина у музичній школі навчає гри на фортепіано.

“Нас познайомили друзі. Я вчилася у Житомирі, а він служив у Новограді-Волинському. Щодня говорили по телефону по 2–3 години. Перед тим, як мав їхати на АТО, запросив на побачення у кафе. Показав обручку і запитав, чи буду його дружиною. Погодилася одразу. Ми разом давно, я без нього не можу. Планували весілля на серпень. Готуватися не починала, чекала, коли приїде. Правда, на сукню дивилася. Хотіла бути гарною для нього.”

“Мав приїхати чотири рази додому у вихідні з АТО, але так і не вийшло”, — згадує наречена.

“То не було автобуса, то зламався, то переїжджали на блокпости. А потім я приїхала до нього у харківський госпіталь. Там тиждень був ще при свідомості. Розказував, як поранили. Доти нічого не говорив. Їхні телефони прослуховували. Тому дзвонив раз на добу, сказати, що живий.”

Перерахувати гроші на порятунок Ігоря Лук’янця можна на карту “Приватбанку” — 5168 7572 2870 0433 (отримувач Галина Олександрівна Лук’янець — мати Ігоря).

Номер рахунку: 29244825509100.

МФО 305299

ЄДРПОУ 14360570

Телефон Галини Олександрівни: 0(63) 869 19 48