Тігіпко вважає, що для миру на Сході України треба домовлятися з Росією

Для досягнення миру необхідно використовувати будь-які можливості.

Про це заявив народний депутат, лідер партії “Сильна Україна” Сергій Тігіпко у ході круглого столу “Виграти мир для України: в пошуках рішення”, організованого партією “Сильною Україною”, передає “РБК Україна”.

“На мир чекає не тільки Схід, а й прифронтові області, чекають Центр і Захід, звідки вирушають на фронт сини, батьки, чоловіки. Не воювати ми не можемо. Коли кажуть – припинити – це не вихід. Припинити вогонь зараз – поставити під удар прифронтові області, а потім і всю країну. Є великі ризики, що це розповзеться на інші регіони. І Харків, і Дніпро, і Одеса це відчувають. Але і вести затяжну війну – ми не можемо”, – зазначив він.

Політик підкреслив, що Україні потрібна професійна армія. “І створювати її потрібно саме зараз, не відкладаючи ні на день”, – заявив Тігіпко.

Політик також зазначив, що не можна добиватися перемоги будь-якою ціною, тому що від цього постраждають люди на Сході України.

“Теоретично, можна виграти військову операцію, поклавши сотні тисяч людей – військових і цивільних. І зрівнявши з землею Донецьк і Луганськ. Але ці жертви будуть марними. Потрібні постійні переговори з Росією. Поки ми не вирішимо питання з Росією, війна не закінчиться”, – зазначив політик.

За його словами, необхідно задіяти всі канали, всі дипломатичні засоби для пошуку мирного рішення.

“Ніхто нам тільки з кращих спонукань допомагати не буде. Треба знати інтереси партнерів і використовувати їх на переговорах”, – вважає Тігіпко.