У Житомирі кандидат на посаду головного лікаря обласної лікарні знає де взяти гроші на реабілітацію учасників АТО

Кандидат на посаду головного лікаря обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського Житомирської обласної ради Іван Камінський пропонує створити на базі обласної лікарні спеццентр реабілітації учасників АТО.

За даними Ради нацбезпеки і оборони України станом на 11.08.2014 року в державі загинуло 568 військовиків та поранено 2120.

Десятки вбитих та сотні поранених з Житомирської області. Це та ціна, яку платять сьогодні українці за свою незалежність.

“Медики, в свою чергу, повинні зробити все можливе, щоб мінімізувати ці втрати. Це має бути першочерговим завданням та пріоритетом для медицини”, – переконаний Камінський.

На даний час в зоні антитерористичної операції перебуває 5500 військових з Житомирщини.

Поранені хлопці повертаються додому і обов’язок медиків області забезпечити їх лікування та реабілітацію на найвищому рівні.

На думку Камінського найбільш важливими для українського тилу нині є питань лікування, соціальної адаптації та реабілітації не тільки учасники АТО, а й працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися та беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, цивільного населення, яке постраждало від військових дій в зоні АТО.

Головною метою для медичної спільноти області має стати забезпечення умов для надання якісної та безкоштовної допомоги учасникам антитерористичної операції на базі обласної клінічної лікарні, де є всі необхідні матеріально-технічні засоби та кадри для забезпечення такого виду реабілітації.

Для цього Камінський пропонує створити спеціалізований центр в межах затвердженої штатної чисельності обласної лікарні та складення плану додаткового фінансування (в разі потреби) для забезпечення якісної допомоги солдатам та цивільним.

Кандидат на посаду головного лікаря обласної лікарні стверджує: створення спеціалізованого центру реабілітації дозволить забезпечувати зазначених осіб у порядку, встановленому законодавством, виробами медичного призначення, технічними та іншими засобами реабілітації, послугами медичної реабілітації, оздоровленням на підставі медичних висновків лікувально-консультативної комісії закладу чи медичних рішень військово-лікарської комісії.

Медична допомога щодо протезування та лікування поранених таким чином розпочнеться ще до надання пораненому офіційного статусу інвалідності. Після проходження необхідного курсу лікування у спеціалізованому центрі обласної клінічної лікарні солдати можуть скеровуватись для подальшої реабілітації і до обласного госпіталю інвалідів війни в місто Бердичів».