У Житомирі планувались теракти. Доповнено. Фото. Додано відео

В ніч з 4 на 5 серпня в Житомирі співробітники СБУ затримали диверсійну групу, яка планувала підірвати кілька будівель, пише “Житомир.інфо”.

Група, до складу якої входили двоє 34-та 36-річні житомиряни, з них – один колишній десантник, планувала здійснити серію терактів в місті. За попередніми даними, в планах диверсантів був підрив будівлі облдержадміністрації, військкомату, одного з відділень ПриватБанку в центрі міста та житлового будинку біля розташування 95-ї бригади.

Як повідомили Репортеру в СБУ, під час обшуку гаража, що належить правопорушникам, правоохоронці вилучили п’ять саморобних вибухових пристроїв загальною вагою 7,6 кг, вибухову речовину – гексаметилентритероксиддіамін для виготовлення детонаторів, самі детонатори, годинникові механізми, елементи живлення, газовий пістолет, маски.

Згідно з висновком експерта, саморобні вибухові пристрої були виготовлені на основі селітри та могли вибухнути від найменшого поштовху. Саморобні детонатори для СВП вибухотехніки змушені були знешкодити на місці.

Слідчим відділом УСБУ в Житомирській області здійснюється досудове розслідування у рамках кримінального провадження за ч.1 ст.14 (готування до злочину) та ч.2 ст.258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Наразі тривають обшуки помешкань, допити затриманих та їхніх спільників.