У Житомирській області впіймали неповнолітнього гангстера, який грабував одиноких пенсіонерів

Наприкінці липня до райвідділу міліції звернулась 56-річна місцева жителька, яка розповіла, що уночі до її оселі через незачинене вікно вдерлося двоє невідомих, повідомили Репортер в УМВС.

Розмахуючи перед переляканою заявницею ножем та наносячи удари, парубки вимагали грошей. Згодом задовольнились знайденими ювелірними виробами із золота і втекли на світанку з будинку.

За тиждень до того про подібний напад правоохоронцям повідомила ще одна жителька району. У неї парубки, які проникли уночі до оселі, відібрали мобільний телефон та кілька сот гривень.

“Обидва злочини вражали своєю зухвалістю та цинізмом, – розповідає начальник Черняхівського РВ Ігор Скидан. – Заявниці пізньої пори уже відпочивали у себе вдома, проживають вони самотньо, про що, очевидно, нападники знали і використали.”

Погрожуючи жінкам фізичною розправою, розбійники вимагали грошей.

За обома фактами слідчі розпочали кримінальні провадження, а оперативники – заходи для встановлення осіб невідомих. Уже за кілька днів злагоджена робота правоохоронців принесла результат. Активного організатора нападів встановили та затримали.

“Ним виявився неповнолітній, – розповів на зустрічі з журналістами начальник УМВС Юрій Демяненко. – Не дивлячись на 17-річний вік, затриманий має значне кримінальне минуле і лише півроку тому звільнився з місць позбавлення волі, та за цей час встиг накоїти нових зухвалих діянь.”

Наразі встановлено причетність затриманого до щонайменше 6 подібних фактів, що сталися у Черняхівському районі, проте у правоохоронців є підстави вважати, що молодики збиткувались над людьми ще в кількох районах області, зокрема Житомирському та Бердичівському. Нині ця інформація перевіряється.

На даний час затриманому оголошено про підозру та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Тривають заходи щодо розшуку його спільника.

Обом може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.