“Як фашисти, хоч і росіяни… Слава Богу, що прийшли українські солдати”, – свідки окупації

— Вони могли серед ночі просто прийти до хати, вибити двері і забрати чоловіка. Було дуже страшно. Також вони попереджали, що за розмову українською — розстріл на місці. За те, що не віддамо їм, що забажають теж розстріл… Як фашисти, хоч і росіяни. Слава Богу, що прийшли українські солдати і визволили нас з цього полону! А тепер ще й міст збудували! Наші захисники! — свідчить літня жителька села Крива Лука на Донеччині.

Наразі військові інженери Збройних Сил України в районах проведення АТО наводять мости для мирних жителів. Мости на Донеччині підривали терористи.

Військовослужбовці ЗСУ встановили новий 70-метровий понтонний міст поблизу села Крива Лука. Споруда поєднує одразу три густонаселених райони. Відтепер місцеві мешканці, які через дії терористів були відрізані від постачання продуктів та медичного забезпечення, матимуть надійне сполучення.

— Для нас цей міст — це міст миру, спокою і стабільності. Ми дуже вдячні всім військовим та іншим спеціалістам за його встановлення, — наголосила голова Криволуцької сільської ради Любов Філоненко.

На відкриття переправи прийшло небагато селян. Дехто з них ще досі боїться близько підходити до людей у військових одностроях, адже, за словами місцевих жителів, терористи, переодягнені в однострої Збройних Сил України, чинили тут жахливі речі.

Слід зазначити, що міст, не зважаючи на досить велику довжину і стрімку течію, було збудовано всього за декілька днів. Однак, за висновками фахівців, він служитиме мирним людям багато років.

Центральний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України