За приховування хворого Еболою вирішили садити в тюрму на два роки

Влада Сьєрра-Леоне вирішили посилити покарання для тих, хто приховує заражених лихоманкою Ебола. Парламент республіки в боротьбі з небезпечним вірусом схвалив нову поправку до закону про охорону здоров’я, згідно з якою за приховування садитимуть до в’язниці. 

Про це повідомляє Agence France-Presse.

«Людина, що вкриває у себе вдома хворого з підозрою на лихоманку Ебола або вже зараженого небезпечним вірусом, каратиметься позбавленням волі на строк до двох років», – зазначив генеральний прокурор республіки Франк Каргбо. Як наголошується, багато хто намагається заховати своїх інфікованих родичів, в результаті чого епідемія продовжує зростати.

Поліція Ліберії обстріляла ещодавно учасників акції протесту, які вийшли на вулиці після введення карантину в одному з районів столиці країни Монровії. В результаті, за даними Reuters, поранення отримали чотири людини, в тому числі одна дитина.

«Солдати використовують бойові патрони, при цьому вони дотримуються усіх правил. Вони не стріляють в мирних громадян. Кожне кульове поранення буде зафіксовано медиками », – повідомила представник армії Дессалін Елісон.

Акції протесту почалися 20 серпня після того, як влада прийняла рішення заблокувати дороги, що ведуть у район Вест Поінт, де був введений карантин для запобігання поширення лихоманки Ебола. Співробітники правоохоронних органів звели барикади зі столів, стільців і колючого дроту. Місцеві жителі вимагали від поліцейських випустити їх за межі обгородженої території, але отримавши відмову, закидали їх камінням. У відповідь правоохоронці застосували сльозогінний газ.

17 серпня на медичний ізолятор в Вест Поінт було скоєно напад. В результаті з медустанови втекли заражені лихоманкою Ебола пацієнти. Крім того, нападники викрали матраци та постіль, на яких може бути присутнім вірус. Влада висловила побоювання, що це посприяє поширенню небезпечного захворювання в місті.

Спалах лихоманки почалася в лютому цього року в Гвінеї, пізніше вірус поширився на сусідні Сьєрра-Леоне, Ліберіюі Нігерію. За останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, вірус уже забрав життя 1350 осіб, а всього зареєстровано 2473 випадків захворювання.

__________________________________________________________________________________

Ритуальный дом “Спокій” – организация похорон Киев. Если с Вашими близкими случиться беда, Вам тут помогут все организовать.