Жінка впізнала свого чоловіка, підполковника із Житомира, на “параді полонених” у Донецьку

На День Незалежності у Донецьку проросійські сепаратисти з багнетами провели вулицями міста колону українських військовополонених. 

Натовп викрикував прокляття і кидав сміття у колону виснажених в’язнів. Після розповсюдження новини у ЗМІ, високого на зріст чоловіка у зеленому камуфляжному костюмі, який йшов попереду, у центрі колони, упізнали родичі, пише “День”.

Ірина Сахневич  переконана, що це був її чоловік – житомирянин, підполковник Володимир Сахневич, якого в лютому цього року перевели на посаду начальника продовольчої служби технічно-оперативного командування однієї з військових частин міста Рівного, а в травні підправили на війну.

«1-го червня їхню 51-шу бригаду, в якій мій чоловік – заступник командира з тилу, було офіційно визнано учасниками АТО. Спочатку вони були в Дніпропетровській області населений пункт Дачне, потім їх перекинули в Донецьку область Володарський район. Там вони перебували в районі Курахово, Мар’янки, який саме населений пункт він мені не казав – це таємна інформація. Потім їх перекинули в район Савур-Могили», – розповідає Ірина.

Востаннє жінка спілкувалася з Володимиром 20 серпня. Чоловік запевняв дружину, що в нього все добре: він займається вивезенням поранених з поля бою. 21 серпня Володимир Сахневич на зв’язок вже не вийшов. Ірина не має жодних сумнівів, що нині він перебуває у полоні «днрівці», зокрема спецгрупи «Кальміус». Жінка заперечує твердження міністр оборони України Валерія Гелетея про те, що в «марші полонених» були задіяні виключно ув’язнені із місцевої колонії. Каже, якщо українська влада повірить, що це були переодягнені в’язні, її чоловіка ніколи не вдасться визволити з полону.

Ірина вже звернулася до всіх військових інстанцій – коментарів про переговори поки що немає.