Житомир вишиє свій регіон

14 та 15 серпня об 11-00 на вул. Михайлівській (біля Михайлівської церкви) стартує житомирський етап всеукраїнської акції «Україна – разом!», яка претендує на Національний рекорд.

Житомиряни зможуть вишити свій регіон. Далі естафета передасться усім обласним центрам, у результаті буде вишита вся карта України. Запрошуються житомиряни, вишивальниці, волонтери, громадські організації, журналісти долучитися до заходу.

“Україна –разом” – це культурно-мистецька акція, спрямована на об’єднання за спільною справою – вишиванням карти України.

Ескіз вишивки створено з використанням прапорів усіх областей України та Меджлісу кримсько-татарського народу.

Вишивання буде проходити упродовж тривалого часу, вишивка проїде всіма обласними центрами України, акція вже відбулась у Вінниці, завершиться у Києві, на Майдані Незалежності, у річницю революційних подій.

У Житомирі буде організовано творчий майданчик, де до вишивання полотна масово долучатимуться як професійні вишивальники, так і усі бажаючі перехожі. Також буде організовано мистецьку програму: читання патріотичної поезії, акція «Напиши листа військовому», конкурси.

Після того, як кожне місто вишиє свій регіон, карта передається далі, до сусідньої області.

Акція «Україна – разом!» претендує на національний рекорд. Національний реєстр Рекордів України офіційно погодився на фіксацію рекорду в номінації «Мистецтво» – «Карта України вишита вручну найбільшою кількістю вишивальників» (заявка №14_0261). Для встановлення рекорду необхідно побити попередній рекорд – 236 чол.

Організатори:

Автор проекту: Ірина Кондратенко/

Організатори: ініціативна група «Ми разом» спільно з Вінницьким козацьким полком ім. Івана Богуна та ГО «Народний Майдан Вінниччини».

Координатор в м. Житомир: Тетяна Пашкевич, контакти:

Проект підтримують: газета «Місто», РА «Інформбюро», Всеукраїнська скаутська організація «Пласт», кафе Beereza.

Контакти:

096-912-07-50, 066-218-23-57- Ірина Кондратенко (організатор, автор проекту).

096-700-35-67, 063-200-41-61- Тетяна Пашкевич, координатор у м. Житомир.

Офіційна група проекту в мережі «Вконтакті»

Група у Facebook