Житомиряни отримали платіжки за воду із вдвічі більшими тарифами. ФОТО

На превелике здивування багатьох житомирян нові платіжки за послуги водопостачання та водовідведення вони отримали із вдвічі більшою вартістю за надані послуги. Про це Репортеру Житомира повідомляють мешканці міста, які навіть не здогадувалися, що подорожчання зросте аж на стільки.

Нагадаємо, з 1 липня 2014 року, тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення для житомирян зросли на 76% і нині становлять 9,37 грн. за метр кубічний води. У розрахунку до нормативних показників це 51.60 грн. на 1 людину в місяць. Порівняно із киянами мешканці нашого міста відтепер платять за воду утричі більше.

Якщо для родини із 3 осіб, що не користуються лічильником, вартість води у червні становила 88 грн. 11 коп., то у липні вода подорожчала до 154 грн. 64 коп., що майже у два рази.

Влада міста заявляла, що вирішить проблему такого стрімкого здорожчання тарифів шляхом встановлення лічильників, пройшло понад 2 місяці – проблема залишається. Житомиряни, які користуються лічильниками, також нарікають, адже попри те, що менше споживання води від норми, її вартість для них також піднялася майже вдвічі, ніж до прийняття тарифів.

Нагадаємо, тарифи на послуги водопостачання для Житомира приймалися кулуарно, без попереднього оповіщення населення «під шумок» напередодні проведення президентських виборів – 23 травня 2014 року.