Житомирянин з ножем напав на дівчину в Запоріжжі

Днями на вулиці Кірова в Запоріжжі чоловік пограбував 16-річну дівчину, але завдяки випадковому перехожому злочинець був затриманий. 

Про це повідомляє міліція, пише “061”.

 Погрожуючи ножем, зловмисник вирвав у бідолахи з рук сумку і кинувся навтьоки. Ошелешена дівчина побігла за кривдником і почала голосно кликати на допомогу.

Не залишився байдужим до чужої біди місцевий житель, який саме проходив повз і став свідком цієї картини. Чоловік не розгубився, наздогнав і затримав лиходія. У той же час навколо зібралися люди, які відразу повідомили про подію в міліцію.

На вказане місце негайно прибув наряд патрульно-постової служби. Небайдужий громадянин, який “скрутив” зловмисника, передав його правоохоронцям.

Через лічені хвилини міліціонери знайшли сумку, яку нападник викинув, намагаючись позбутися речового доказу. Так гаманець з грошима та мобільний телефон були повернені власниці. Слід вказати, що матеріальний збиток, який своїми діями міг завдати грабіжник, склав більше 10 тисяч гривень.

Співробітники патрульно-постової служби доставили нападника в Жовтневий райвідділ міліції, де було встановлено його особу. Правопорушником виявився 29-річний уродженець Житомирської області, який раніше вже був неодноразово судимий за скоєння корисливих злочинів.

Зараз  чоловіка затримано на підставі ст. 208 КПК України. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Триває досудове розслідування.