Активіста, затриманого під час “партизанського” мітингу у Житомирі, що сказав про Бандеру, відпустили з міліції. Фото

Активіста Юрія Градовського відпустили з міліції, якого затримали під час мітингу  до Дня партизанської слав у Житомирі. 

Про це пишуть люди у фейсбуці.

Як пишуть очевидці, 22 вересня біля пам’ятника Кременицькому,  влада організувала зустріч з деякими ветеранами-партизанами, розгорнули червоні прапори. Юрій, який членом ОУН,  обюрювався і сказав, що справжні партизани – це загони Бандери та Бульби-Боровця. Після цього, його затримала міліція та відвезла у райвідділок.

Як пише, депутат Дмитро Кропачов, коментуючи світлину у фейсбуці, “у відділку штовхали, він навіть впав на підлогу, на відеокамерах у відділку повинно бути зафіксовано. Відмовили дати води.”

В УМВС коментують цю подію так; “За попередніми даними, чоловікові не сподобався формат заходів. Сперечаючись та доводячи свої погляди на історичні події, він намагався зашкодити проведенню мітингу та покладанню квітів до пам’ятного знаку «Партизанам-підпільникам Житомирщини». Усі намагання правоохоронців спокійно урегулювати конфлікт, чоловік проігнорував, відтак міліціонери були змушені вивести його з місця проведення заходів. Затриманого було доставлено до Житомирського МВ УМВС. Нині вирішується питання щодо притягнення його до адміністративної відповідальності за ст.173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.”

Коли до міліції приїхали активісти та депутати, Юрія  відпустили.

Фото з фейсбуку Юрія Жуковського

Наразі в соцмережах точиться дискусія. Одні висловлюють думку, що не варто чіпати ветеранів, навіть з червоними прапорами, адже це не комуністи. Інші схиляються до думки, що подібні заходи вже час припиняти, бо справжніх ветеранів  не лишилось вживих. До того ж, виникає питання, чому не вшанували партизанів українського підпілля? 

До речі, управління культури ОДА, яке завжди відповідає за подібні заходи, очолює екс-регіонал Юрій Градовський

Щодо дій міліції активісти звернуться до керівника Житомирського УМВС.