Біля Житомирського УМВС активісти принесли смітник для заступника Міністра. Фото. Додано відео

Біля Житомирського УМВС 25 вересня активісти принесли смітник. 

Чекають заступника Міністра Сергія Чеботаря, який мав офіційно представити нового заступника Михайла Руденка та, можливо, нового керівника. Нового міліціонера прислали з Волині, де він займав аналогічну посаду.

Наразі всі ходи в УМВС заблоковані активістами. Заступник Міністра проводить нараду з місцевим керівництвом УМВС. 

Активісти звинувачують нового “зама” в корупції, а керівництво МВС в “закритості” і обмані, адже Чеботар, після скандалу з попереднім призначенням Фокіна, обіцяв, що без громадських обговорень призначень не буде.

Через 40 хв. Чеботар прийшов до журналістів. Він повідомив, що звільнено з десяток керівників обласного управління та керівників районів.

Щодо нового керівника, то заступник запевнив, що без обговорень, його не призначать.

“Це буде людина нова та чесна, не заангажована. В найближчий час, ми вам його покажемо, поговорити з ним. Але це не буде людина, яка представляє якусь групку”, – сказав Чеботар.

Щодо Руденка, то Чеботар сказав, що факти корупції, а також причетність до утиску майданівців, про які говорили активісти та журналісти, МВС не підтвердили після перевірки, Заступник Аваков, сказав, що варто дати час Руденку. Але, якщо  хтось має фактаж корупції та іншого щодо Руденка і вони підтвердяться, його звільнять.

“А обговорювати всіх заступників в МВС не будуть, бо на це немає часу”, – підсумував Чеботар.

Чеботар вийшов до активістіа. Під тиском він пообіцяв, що Руденко не буде заступником. А звільненого Володимира Остапчука, готовий пробачити та повернути в крісло керівника міськвідділу.

Нового керівникаУМВС, підтвердив активістам, узгодять з громадою.