Деякі способи перевезення велосипедів

Здається, що немає нічого особливого в перевезенні велосипеда і момент істини в цьому є, але тільки в тому випадку, якщо ваш автомобіль джип, а що робити, якщо у вас седан. 

Але насправді, якщо підійти до даної задачі правильно, то її можна вирішити без збитку автомобілю, велосипеду і відповідно водієві.

Перевезення велосипеда в салоні

Виявляється, що велосипед можна спокійно перевозити в салоні, на задньому сидінні, єдине, що для цього потрібно, так це зняти переднє колеса вашого гірського транспорту. Якщо боїтеся зіпсувати салон, можна використовувати або чохол для велосипеда або накидку для сидінь автомобіля, ще добре, якщо на кермо надіті великі гріпси, так менше ймовірність того, що ви забрудните салон.

Але пам’ятайте, важливо добре закріпити велосипед, інакше можна отримати їм по власній голові, а в цьому немає нічого приємного.

Перевезення велосипеда на даху автомобіля

Багато автомобілів володіють багажниками, які знаходяться на дахах. Вони якраз можуть стати в нагоді, коли потрібно перевезти байк. Правда є один мінус, через педалей, керма та інших частин, які виступають, автомобіль можна легко подряпати.

Звичайно, якщо такий процес вам знадобився лише один раз, то можна покластися на удачу і обережність, але якщо є необхідність робити це часто, тоді краще придбати спеціальне кріплення, що дозволяє прикріпити велосипед надійно і без будь-яких ушкоджень, як для нього, так і для авто. Вибір таких кріплень великий, тому кожен зможе підібрати для себе самий об’єктивний варіант. Найчастіше кріплення поділяють на дорогі й дешеві, в даному випадку у більш дорогих варіантів є переваги:

Вони універсальні і кріпляться до багажників різного типу.

Вони мають якісні замки, і ніхто не зможе у вашу відсутність вкрасти велосипед.

В деяких варіантах є спеціальні підйомники полегшують процес кріплення велосипеда на дах автомобіля.

Правда, у таких кріплень є один істотний недолік, велосипеди необхідно піднімати на рівень власного зросту, а це завдання може бути обтяжливою, приміром, для жінок. Крім того, піднімаючи велосипед припадати тертися об машину, як результат: брудний одяг – чиста машина (або навпаки), рекомендуємо робити це в велоперчатках.

Ще один спосіб перевозити велосипед за допомогою автомобіля – це звернутись до спеціалістів autorent.in.ua, які зроблять це найкраще. Пасажирскі перевозки Харьків та інші міста – це саме тут.