​ГУ Міндоходів у Житомирській області таки очолила Лілія Куришко

Наказом Державної фіскальної служби України від 8 вересня 2014 року № 389-о виконання обов’язків начальника Головного управління Міндоходів у Житомирській області покладено на Куришко Лілію Анатоліївну.

8 вересня відбулося урочисте представлення нового керівника.

У цьому заході взяли участь помічник голови Державної фіскальної служби України Андрій Таранов, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський, в. о. начальника Житомирської митниці Міндоходів Сергій Гринчук, перший заступник прокурора Житомирської області Микола Шахрай.

Про це 
Репортер повідомляє Інформаційно-комунікаційний відділ ГУ Міндоходів у Житомирській області.

Кандидатура Лілії Куришко викликала негативну реакцію в частини місцевих підприємців, які під час громадського обговорення цього призначення звинувачували Куришко в корупційних діях та тиску на бізнес. Однак, призначення погодило керівництво держави, тому на рівні Житомира незгодним з кадровою політикою влади, від якої вимагають люстрації й ефективності, а також реформ, хоча б схожих на ті, які провів в Грузії екс-президент цієї країни Саакашвілі, залишається далі вести боротьбу, адже цього вимагає Майдан, на якому загинули найхоробріші з нас, і ціна, яку платять українці в зоні АТО за європейський вибір своєї країни. Частина тих, хто брав участь в громадських слуханнях підтримувала призначення Лілії Куришко.

Представляючи нового керівника ГУ Міндоходів Житомирщини, Андрій Таранов зазначив, що в складний для держави час пріоритети роботи фіскальної служби лишаються незмінними: наповнення бюджету, удосконалення системи адміністрування податків, якісне обслуговування платників.

У своєму виступі Сергій Машковський підкреслив, що зараз зусилля всіх громадян України та податківців в тому числі мають бути направлені на досягнення однієї мети – захист своєї держави від посягань на її незалежність та суверенітет, у чому не останню роль відіграє фінансова складова.

Лілія Куришко подякувала за висловлену довіру та запевнила, що докладе всіх зусиль для виконання важливих державних завдань, не допустить мінімізації податкових зобов’язань та зробить все можливе, щоб Житомирщина і надалі виконувала плани по наповненню бюджетів усіх рівнів.

На закінчення наради присутні подякували Сергію Бобровському, який керував Головним управлінням Міндоходів останні п’ять місяців, та побажали йому успіхів на новій посаді.

Лілія Куришко, від 8 вересня 2014 року – начальник Головного управління Міндоходів у Житомирській області