​Голова ЦВК занепокоєний насильством проти Журавського

Центральна виборча комісія занепокоєна проявами насильства до кандидатів у народні депутати України. 

Про це йшла мова під час зустрічі голови ЦВК Михайла Охендовського з делегацією Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на чолі із керівником місії зі спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради Каетані де Зулуетой Овтрам. Про це повідомляє «Тиждень».

“Центральна виборча комісія вкрай стурбована проявами насильства до кандидатів у народні депутати України, які, на жаль, вже мають місце на нинішніх виборах”, – заявив голова ЦВК.

Так, Охендовський нагадав, що народний депутат Віталій Журавський, який є і кандидатом у народні депутати у виборчому окрузі № 66 (Житомирська область), “зазнав нападу і був підданий грубому насильству буквально біля входу в парламент”.

“За словами самого постраждалого, цей ганебний акт міг бути організований одним з його опонентів, який також балотується в цьому виборчому окрузі”, – зазначив Охендовський.

За його словами, ЦВК сподівається, що органи МВС проведуть максимально швидке і ефективне розслідування цього злочину, тим більше, що за наявними відеоматеріалами можна встановити всіх виконавців цього злочину, а отже – і його замовника, і всі вони обов’язково повинні понести покарання у відповідно до закону, заявив Охендовський.

“Подібні випадки, безсумнівно, спрямовані на дискредитацію нашої держави в очах цивілізованого світу і вигідні тільки тим, хто продовжує ставити під сумнів можливість проведення в Україні вільних і справедливих виборів. З такими печерними проявами не повинні миритися ні державні органи, ні громадянське суспільство. Насильству щодо кандидатів, членів виборчих комісій чи виборців ніколи не повинно бути місця на виборах”, – заявив Охендовський.