На Житомирщині 22-річний парубок вбив сокирою 83-річну бабцю

Нещодавно увечері до Коростишівського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що у власній квартирі сусіди виявили бездиханне тіло 83-річної жительки райцентру. 

На місце події прибула слідчо-оперативна група, працівники якої оглянули тіло пенсіонерки та її помешкання, повідомляють в УМВС.

“Видимих тілесних ушкоджень, які б свідчили про насильницький характер смерті, під час огляду тіла загиблої виявлено не було, – розповідає начальник Коростишівського райвідділу міліції Олег Марківський. – Проте судово-медична експертиза підтвердила, що причиною смерті бабусі стала серйозна травма голови, яку неможливо отримати під час падіння.”

Окрім того, з квартири пенсіонерки зникли грошові кошти, ноутбук і мобільний телефон. Усе це свідчило про те, що у будинку бабусі побував хтось сторонній. 

Було з’ясовано, що бабуся проживала не сама, а з сім’єю своєї доньки. Незадовго до трагедії діти виїхали за межі України, тому старенька лишилася на господарстві одна. Міліціонери зв’язалися з донькою та зятем загиблої, а також розпитали сусідів про осіб, близьких до родини, і хто навідувався до квартири останнім часом.

“Донька загиблої розповіла про те, як півроку тому вони за оголошенням знайшли помічника для впорядкування дачі – 22-річного жителя райцентру. Хлопець настільки прийшовся до душі старенькій пенсіонерці, що вона навіть частину своєї пенсії витрачала на потреби робітника. Та й узагалі, за свідченнями сусідів, бабуся не відкривала двері квартири незнайомим людям”, – продовжує керівник міліції Олег Марківський.

Паралельно оперативники перевірили торгові точки, де можна продати речі, що були у використанні, а також ломбарди. В одному з них було виявлено ноутбук, викрадений зловмисником з квартири загиблої пенсіонерки. 

Невдовзі працівники міліції вже стояли на порозі будинку молодого помічника. Хлопець не надто намагався приховати свою вину і врешті зізнався у вчиненому вбивстві. За його словами, у той злощасний день він прийшов до бабусиної квартири, знаючи, що вона залишилася одна. Мовляв, задуму вбивати її він не мав. Проте вирішив присвоїти дороговартіснутехніку, що знаходилася у помешканні. Відтак вдарив стареньку по голові обухом сокири і, коли та втратила свідомість, «почистив» її квартиру та навіть не погребував зняти з пальця пенсіонерки золоту каблучку. Після злочину закрив квартиру на ключ і утік.

Наразі триває проведення призначених у справі експертиз і слідчих дій. Хлопцеві офіційно оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства. За тяжкий злочин – умисне вбивство людини з корисливих мотивів, йому загрожує однозначне позбавлення волі строком від десяти до п’ятнадцяти років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.