Новий в.о. міністра економіки працював при всіх владах та починав свою кар’єру на Житомирщині

Кабінет Міністрів призначив виконуючим обов’язки міністра міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолія Максюту, який до цього був першим заступником міністра Шеремети.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабміну в середу, 3 вересня.

Нагадаємо, 2 вересня Павла Шеремету  звільнили з поста міністра економіки. Він написав заяву під час засідання уряду в середу, 20 серпня, і подав його прем’єр-міністру Арсенію Яценюку.

Причиною відставки, за словами Шеремети, стало призначення на посаду заступника міністра – торгового представника України Валерія П’ятницького, яке було проведено без узгодження з ним і без його подання.

Щодо нового керівника міністерства Анатолія Максюти, то згідно його біографії, після закінчення Тернопільского фінансово-економічного інституту у 1984 році, він одразу пішов працювати старшим економістом фінансового відділу виконкому Черняхівської районної Ради народних депутатів Житомирської області. 

Після служби в армії у 1986 — 1987 рр.  економіст, заступник завідуючого — начальник інспекції держдоходів фінансового відділу виконкому Черняхівської районної Ради народних депутатівЖитомирської області.

1987 — 1988 завідуючий відділом комплексного економічного і соціального розвитку виконкому Черняхівської районної Ради народних депутатів Житомирської області.

1988 — 1990 завідуючий фінансовим відділом виконкому Лугинської районної Ради народних депутатів Житомирської області.

1990 — 1993 заступник начальника бюджетного відділу фінансового управління виконкому Житомирської обласної Ради народних депутатів.

1993 — 1993 заступник начальника — начальник відділу фінансів місцевого господарства, грошового обігу і цінних паперів фінансового управління виконкомуЖитомирської обласної Ради народних депутатів.

Після нашої області пан Максюта переходить у владні кабінети Києва, де успішно працює при різних урядах в Міністерстві фінансів – у Кучми, Яценюка, Клюєва. Побував у Кучми і у радниках . З 2011 і до останніх відомих подій займав посаду радника у Януковича та Головного управління в АП.