Проти житомирян відкрили кримінальну справу за масову стрілянину за бурштин на Рівненщині

Прокуратурою Рівненської області погоджено та оголошено підозру 12 громадянам у вчиненні на території області терористичного акту та інших злочинів.

Про це повідомляє прокуратура Рівненської області.

Встановлено, що жителі міста Києва, Київської та Житомирської областей, а також інші невстановлені слідством особи, прибули 9 травня 2014 року у Сарненський район з метою порушення громадської безпеки та розподілу сфер впливу. Під час зустрічі із місцевим населенням, вони заявили про намір встановити контроль над видобутком цінного каміння – бурштину та, з метою залякування селян, розпочали стрілянину із вогнепальної зброї, внаслідок чого одного місцевого жителя було поранено. А також ще двоє селян отримали тілесні ушкодження.

У межах цього кримінального провадження працівники міліції вилучили 15 одиниць вогнепальної зброї та набої до неї.

Процесуальні прокурори погодили 12 клопотань про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу. 11 фігурантам кримінального провадження обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту, а 1 – тримання під вартою.

На даний час здійснюються слідчі (розшукові) дії щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних злочинів.

Кримінальне провадження розслідується УМВС України в області за ч. 2 ст. 258 Кримінального Кодексу України (терористичний акт), а також ч. 2 ст. 15 ст. 115 (замах на умисне вбивство), ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю), ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Хід досудового розслідування у кримінальному провадженні перебуває на контролі прокуратури Рівненської області.

Нагадаємо, тоді відразу затримали 1 особу, жителя Житомира, на арешт якого були прямі докази. Скільки наразі затримано житомирян, не повідомляється.